Header Ads

«Λογικές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του εργολάβου Ρουμελιώτη»

Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης
Τα κόμματα, που για χρόνια είχαν κι έχουν την διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια τους, παρέδωσαν ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό σύνολο παραγωγικών δραστηριοτήτων του Δημοσίου σε ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες, που, ενώ κερδίζουν από την περιουσία του ελληνικού λαού, την ίδια στιγμή αφήνονται να καταπατούν ανεξέλεγκτα κάθε πτυχή της εργατικής νομοθεσίας. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων που απασχολούνται στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μέσω της εργολαβίας «Ρουμελιώτη», για τα δεδουλευμένα που τους οφείλει ο εργολάβος, καθώς και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, τα επιδόματα αδείας και την άδεια του 2012, είναι απόλυτα λογικές και τα αιτήματά τους δίκαια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στέκεται αλληλέγγυος στους αγώνες των εργαζομένων και θα είναι στο πλευρό τους προκειμένου ο εργολάβος να πληρώσει άμεσα όλα αυτά που χρεωστάει. Ειδάλλως η ΔΕΗ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κοινοποιήσει στους εργαζόμενους και στους πολίτες της Κοζάνης τους τρόπους που θα επιλύσει το ανωτέρω πρόβλημα. Επίσης οφείλει να απαντήσει πώς ο εργολάβος δεν έχει κηρυχθεί έκπτωτος, πώς τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις και πώς δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωσή του η έγκαιρη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Παράλληλα υπογραμμίζουμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να τηρούνται κατά γράμμα όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας της ΔΕΗ, για να μη θρηνήσουμε άλλες χαμένες ζωές εργαζομένων. Η ΔΕΗ είναι απαραίτητο να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το οποίο κατά κοινή ομολογία είναι εξαιρετικά αναγκαίο για να καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να απορροφήσει το εργατικό δυναμικό από τους εργολάβους, τα δίμηνα και τα εξάμηνα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας και το «καθεστώς γαλέρας» που η τρόικα και η συγκυβέρνηση θέλουν να επιβάλουν από άκρη σε άκρη στη χώρα δε θα περάσει. Η τρόικα και οι εγχώριοι συνοδοιπόροι της πρέπει να βρουν απέναντί τους ένα ισχυρό και μαζικό εργατικό κίνημα που θα θέσει τέρμα στις αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους.

Ευγενία Ουζουνίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης.
Από το Blogger.