Header Ads

«Έγκλημα σε βάρος της χώρας ο διαχωρισμός του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου»

Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης
Σε άλλο ένα «έγκλημα» σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών της προχώρησε λίγες μόνο ώρες μετά τη συνεδρίαση της Βουλής για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, που αποκάλυψε το κατάντημα του καταρρέοντος μνημονιακού συστήματος εξουσίας, η εγχώρια τρόικα. Συγκεκριμένα αποφάσισε να εκχωρήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) στο περίφημο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο πρόκειται να διαλύσει χωρίζοντάς το σε “κακή” και “καλή” τράπεζα.

Η κυβερνητική αυτή επιλογή ισοδυναμεί με μέγα εθνικό και οικονομικό έγκλημα, αφού το ΤΤ, σύμφωνα με τις μελέτες τόσο της Alvarez&Marshal όσο και της Black Rock, έχει κριθεί ως βιώσιμο και μια από τις πιο υγιείς τράπεζες της Ελλάδας, η οποία για λόγους πολιτικών και ιδιοτελών σκοπιμοτήτων έχει εξαιρεθεί αυθαίρετα από τις συστημικές τράπεζες, προκειμένου να παραχωρηθεί ως δώρο και με προίκα σε ιδιωτικά αρπακτικά τραπεζικά συμφέροντα και πιθανότατα πολυεθνικά.

Το καταστροφικό μοντέλο της ΑΤΕ πάει να επαναληφθεί με ακόμα χειρότερο τρόπο με το ΤΤ. Η Ελλάδα πάει να γίνει έτσι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δε θα έχει Αγροτική Τράπεζα και Ταμιευτήριο.

Στο μεταξύ οι 3.500 εργαζόμενοι του ΤΤ θα απολυθούν με τη διάσπασή του και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αφού είναι ερώτημα πόσοι εξ αυτών θα προσληφθούν στο νέο “καλό” ΤΤ, όπως και με ποιες εργασιακές σχέσεις.

Η κυβέρνηση μπορεί, όμως, να λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Κι αυτό διότι οι συμπαραταγμένες δυνάμεις της Αριστεράς, οι εργαζόμενοι του ΤΤ και ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο, μπορούν να ματαιώσουν το κυβερνητικό έγκλημα και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.



Ευγενία Ουζουνίδου,

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης
Από το Blogger.