Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Έχετε συστήσει συμμορία και είστε Εθνικοί μειοδότες! (βίντεο)

Ομιλία της Βουλευτού Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, τροποποιήσεις Νόμου 4093/2012, κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου και άλλες διατάξεις»:
Αξιότιμοι κύριοι της συγκυβέρνησης όσο και αν προσπαθείτε να καταλύσετε το δημοκρατικό πολίτευμα και του κοινοβουλευτισμό φιμώνοντας τους Έλληνες Βουλευτές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι παρόντες, όπως και χθες στην επιτροπή της Βουλής, ώστε να εμποδίσουν την επέλαση των καταστρεπτικών σας σχεδίων.

Σήμερα, ήρθατε εδώ να υπογράψετε τις λεπτομέρειες των συμβολαίων που έχετε συνάψει με την τρόικα και τα συμφέροντα, που σχεδιάζουν την οικονομική κατοχή της χώρας.

Σήμερα κύριοι της συγκυβέρνησης υπογράφετε την υποθήκη του μέλλοντος των επόμενων γενιών.

Με την τρομοκρατία σας έχετε παρουσιάσει στον κόσμο ότι είστε οι σωτήρες της χώρας και ότι χωρίς εσάς θα ερχόταν το πλήρες χάος. Με τον τρόπο αυτό περάσατε όσα θέλατε, παραχωρήσατε τα πάντα και πλέον αφήνετε τη χώρα στο έλεος των δανειστών.

Σήμερα, έρχεστε να επιβεβαιώσετε το Εθνικό ξεπούλημα της πατρίδος μας. Παραδίδετε άνευ όρων κεκτημένα της Ελληνικής κοινωνίας, υποθηκεύοντας το μέλλον της. Και όλα αυτά με ταχύτατες διαδικασίες.

Όταν πρόκειται να εξυπηρετήσετε τα φίλα προσκείμενα συμφέροντα ως δια μαγείας εκπληρώνονται τα πάντα με διαδικασίες fast track. Όταν αφορούν το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες βρίσκετε όλο αφορμές να καθυστερείτε.

Προβλέπετε ομόλογα τιτλοποίησης περιουσιακών στοιχείων ως μέσο απαλλαγής από την καταβολή των δόσεων. Οδηγείτε τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια. Με τις πράξεις σας θα μετατρέψετε τη χώρα σε ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης των δανειστών. Καλύπτετε τους συνεργαζόμενους σας, παρέχοντας τους ασυλία για τις πράξεις τους όπως στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, στις οποίες γίνονται οι ανταλλαγές ομολόγων. Τι κρύβεται άραγε πίσω από αυτή την ύπουλη ρύθμιση; Μήπως θέλετε να προστατεύσετε από ποινικές ευθύνες κάποιους που θα βλάψουν με τις ενέργειες τους το Εθνικό συμφέρον;

Η συγκάλυψη είναι συνενοχή.

Χαρακτηριστική περίπτωση τα επενδυτικά έργα. Στις 10 Δεκεμβρίου με εγκύκλιο του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Μυταράκη παραχωρείτε την δυνατότητα στο αλλοδαπό δημόσιο και στους φορείς του καθώς και στους ΟΤΑ να υπάγονται στον αναπτυξιακό νόμο της Ελλάδος και να χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για την ανάπτυξη της Ελλάδος.

Με ποια λογική προχωράτε σε μια τέτοια πράξη; Θα ήταν δυνατό οποιαδήποτε χώρα να αποδεχόταν να χρηματοδοτούνται οι δικοί μας ΟΤΑ από τα χρήματά τους ;
Έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό η άνευ όρων παράδοση σας στους δανειστές; Αυτά δεν συνέβησαν ούτε στις περιόδους της Γερμανικής κατοχής του ’40!

Πτωχεύσατε τους ΟΤΑ με τις περικοπές και τις κομματικές παρεμβάσεις σας και σήμερα καλείτε τους ξένους με λεφτά των Ελλήνων πολιτών να κάνουν κουμάντο στις ζωτικές λειτουργίες τους.

Τώρα εξηγείται γιατί εδώ και 8 μήνες ο κ. Φούχτελ, όργωσε την Ελλάδα. Εντόπισε τα φιλέτα της χώρας και σήμερα του δίνετε την έγκριση για να τα καρπωθεί.

Από την άλλη, την ώρα που η Ελληνική αγορά, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ασφυκτιούν από τη σωτήρια πολιτική σας, δεν απαιτείται ένα ξεχασμένο δάνειο 20 δισεκατομμυρίων Δραχμών στην γειτονική Αλβανία, η οποία προκαλεί συνεχώς με την ανακήρυξη της ΑΟΖ, αλλά και με τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις της κατά καιρούς.

Αυτό όχι μόνο θίγει την αξιοπρέπεια μας αλλά η Ελλάδα καθίσταται το κορόιδο της υπόθεσης. Τα χρήματα είναι του Ελληνικού λαού και οφείλετε άμεσα να τα διεκδικήσετε και να τα επιστρέψετε εκεί που ανήκουν.

Με σχετική πράξη Νομοθετικού περιεχομένου διαπράττετε καταφανέστατη αδικία κατά πτυχιούχων μηχανικών ΤΕΙ, αφού δημιουργείτε δυσμενείς προϋποθέσεις έναντι συναδέλφων τους την ώρα που από κοινού προχωρούν στην ίδια εξεταστική διαδικασία.

Είναι και αυτό επιβολή των Τροϊκανων η εφαρμογή του άρθρου 32 παράγραφος 4 που ρυθμίζει επαγγελματικά δικαιώματα αναρμοδίως και κατά τρόπο προκλητικό και αυθαίρετο επιβάλει περιορισμούς μόνο σε μηχανικούς των ΤΕΙ;

Από την άλλη στον ΟΣΕ προχωράτε σε σοβαρότατο ολίσθημα, αφού με νομικίστικα τερτίπια οδηγείτε σε εκποίηση του οργανισμού, φορτώνοντας τα χρέη στο Ελληνικό Δημόσιο και χαρίζοντας τον υγιή τομέα του οργανισμού σε καλοδεχούμενους επενδυτές, αφήνοντας μεγάλο μέρος του προσωπικού στο κενό με εικονική δημιουργία εταιρειών και δίδοντας ως πολιτικό ενέχυρο της διάλυσης την ΓΑΙΟΣΕ, που θα ριχτεί στον καιάδα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Παράλληλα, φαίνεται ο σχεδιασμός σας που ξεκίνησε από την υποβάθμιση των Εθνικών δομών, η τεχνική απαξίωση τους και τέλος, το ξεπούλημα τους με πενιχρό αντίτιμο.

Χαρακτηριστική περίπτωση η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ που ξεπουλάτε επί πινακίου φακής σε τιμή μικρότερη από εκείνη των οφειλών μεγαλοεπιχειρηματιών που διαπραγματεύονται την αγορά τους.

Άλλη Χαρακτηριστική περίπτωση τα Πετρέλαια του Πρίνου που ενώ θα μπορούσαν να συμβάλλουν αξιόπιστα στην ανάταση της Εθνικής οικονομίας, η κυβέρνηση με τελείως παράδοξο τρόπο προκαλεί παγίδες και προβλήματα προφανώς γιατί θέλει να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς…

Μου προκαλεί εντύπωση το σθένος της κυβέρνησης σας, αλλά και των προηγουμένων που σήμερα σας στηρίζουν, για την αστείρευτη βούληση σας να υλοποιήσετε ταχύτατα τις διαταγές των ξένων. Είτε πρόκειται για κυβερνήσεις, είτε πρόκειται για συμφέροντα, είτε πρόκειται για πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις ενδιαφέρεστε για τα ξένα συμφέροντα πιο πολύ και από τους ίδιους τους πρέσβεις τους στην Ελλάδα. Εκτελείτε τις διαταγές τους σε χρόνο ρεκόρ. Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο προσπαθείτε να επικυρώσετε μέσα από το Εθνικό Κοινοβούλιο αποφάσεις που δεν πήρατε εδώ και χρόνια.

Με τη σημερινή σας απόφαση υπογράφετε αυτομάτως τρείς βασικές συνέπειες.

Πρώτη συνέπεια παραχωρείτε μέρος της Εθνικής περιουσίας στους δανειστές, χωρίς καμία προοπτική να επιστρέψουν σε Ελληνικά χέρια.

Δεύτερο, δημιουργείτε προϋποθέσεις απαλλαγής από τις ευθύνες τους στους υπεύθυνους της Εθνικής καταστροφής, αλλά και σε αυτούς που καρπώθηκαν οφέλη από την κρίση στη χώρα και τέλος, μετατρέπετε τους Έλληνες πολίτες σε υποχείρια υπόδουλους, ανθρώπους χωρίς περηφάνια, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον. Καταφέρατε στην Ελλάδα να κυριαρχεί από τη μια ασυδοσία και από την άλλη απαισιοδοξία.

Τι κρύβετε πίσω από αυτή την απρόσμενη βιασύνη σας; Φαίνεται καθαρά ο δόλος σας και τα σχέδια σας για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές. Κάτι που δεν κατάφερε η ελεύθερη αγορά και η οικονομική δύναμη των ξένων, το μεθοδεύετε εσείς ανοίγοντας την κερκόπορτα της Εθνικής κυριαρχίας μέσω της ψήφισης των Μνημονίων και του σημερινού νομοσχεδίου, με πρόσχημα την μη καταβολή της δόσης από τους δανειστές.

Είστε και τα τρία κόμματα από κοινού συνυπεύθυνα και εσείς προσωπικά, τα μέλη του Εθνικού κοινοβουλίου που ορκιστήκατε στη διαφύλαξη και την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας. Και όμως εσείς είστε σήμερα που με την υπογραφή σας προχωράτε στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδος μας.

Στην περίπτωση σας έχετε συστήσει συμμορία για να καταληστέψετε ον Εθνικό
πλούτο της χώρας και τα χρήματα χιλιάδων πολιτών και ομογενών.
Και όλοι οι Ελληνες αναρωτιούνται μα μπορεί να είστε σε τέτοιο βαθμό εθνικοί μειοδότες;

Αναλογιστείτε πως θα κοιτάξετε στα μάτια τους ανθρώπους που σας εμπιστεύτηκαν το μέλλον των παιδιών τους…



Πολιτικό Γραφείο Ραχήλ Μακρή
Από το Blogger.