Header Ads

Απίστευτο: Έστειλαν σε προανακριτική τον Παπακωνσταντίνου χωρίς καν να τον ακούσουν!

 Από το Έθνος
Παρήλθαν, μάλλον, οι εποχές που το τακτ όριζε τις συμπεριφορές των βουλευτών... Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν και στις τρεις προτάσεις για παραπομπή στην Προανακριτική Επιτροπή, με μοναδική εξαίρεση τον Φ. Κουβέλη, όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έλαμψαν διά της απουσίας τους.

Δεν κάθισαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, ούτε καν για να ακούσουν εκείνον ο οποίος κατηγορείται από τα κόμματά τους για παράβαση καθήκοντος, αλλοίωση εγγράφων κ.λπ. Και φυσικά αρχηγών απόντων, πολλοί (οι περισσότεροι) βουλευτές, που σε λίγες ώρες επρόκειτο να ψηφίσουν επί των προτάσεων παραπομπής, προτίμησαν μια... βόλτα στο περιστύλιο. Η εικόνα ήταν πράγματι θλιβερή. Οχι για τον ομιλητή, αλλά για το Κοινοβούλιο...

Παρόντες και απόντες
Τα πρώτα 15 λεπτά της ομιλίας του κ. Παπακωνσταντίνου παρακολούθησε το 1/4 των βουλευτών. Από τους βουλευτές που δεν παραβρίσκονταν στην αίθουσα περισσότεροι ήταν από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά της κυβέρνησης στα υπουργικά έδρανα βρέθηκε ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Από το ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα ήταν εξαρχής οι Μανιάτης, Κωνσταντινόπουλος, Κουκουλόπουλος, Κρεμαστινός.

Ο αιφνιδιασμός
Πλήρης ήταν ο αιφνιδιασμός αλλά και η έκπληξη που ένιωσαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές, όταν άκουσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προτείνει τελικά τέσσερις κάλπες ανά πρόσωπο και τέσσερα ψηφοδέλτια. Η αμηχανία των βουλευτών -ακόμη και της αντιπολίτευσης- φάνηκε σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα θεωρεία της Βουλής.

Και η αμηχανία των βουλευτών
Η αμηχανία διαπιστώθηκε και στη συνέχεια από τους εξερχόμενους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς πολλοί από αυτούς, προχθές αλλά και χθες το πρωί, υπερασπίζονταν την πρόταση για επτά κάλπες. Βουλευτές της αντιπολίτευσης ήταν πιο λαλίστατοι, ενώ η Λιάνα Κανέλλη υπενθύμισε ότι η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος, είχε εδώ και μία εβδομάδα παρουσιαστεί από το ΚΚΕ. Ενδιαφέρον είχε και το σχόλιο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ότι «ο Βενιζέλος ξέρει να κάνει πολιτική φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ».
Από το Blogger.