Header Ads

Αντιρατσιστική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μαυροδένδρι

«Το Κ.Κ.Ε από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα εγκατάστασης κέντρου μεταναστών στο Μαυροδένδρι πήρε θέση άμεσα, ξεκάθαρα και δημόσια με ανακοίνωση που ε-ξέδωσε. Η θέση του είναι πάγια και βασίζεται στις θέσεις του για το μεταναστευτικό και ισχύει για όλες τις περιοχές είτε ήταν η Νεάπολη, είτε είναι το Μαυροδένδρι είτε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Είναι το μόνο Κόμμα που ανέδειξε το πραγματικό αίτιο της μετανάστευσης (ιμπεριαλιστικός πόλεμος, απολυταρχικά καθεστώτα στις χώρες προέλευσης, η φτώχια και εξαθλίωση) και ανέδειξε τις ευθύνες της πολιτικής της Ε.Ε που συμβάλει την όξυνση του προβλήματος(συνθήκη Δουβλίνο 2). Ανέδειξε επίσης ότι τα μονοπώλια έχουν συμφέρον από τους μετανάστες αξιοποιώντας τους ως φτηνή εργατική δύναμη (συνθήκη Μπόλκεσταιν).

Ο Έλληνας εργάτης , ο φτωχός αγρότης , ο αυτοαπασχολούμενος δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους μετανάστες. Αιτία των προβλημάτων του λαού δεν είναι οι μετανάστες αλλά η άγρια αντιλαϊκή πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση έχει η Δημοτική αρχή η οποία δεν πήρε έγκαιρα θέ-ση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και καλύπτονταν πίσω από την ομόφωνη άρνηση των κατοί-κων του Μαυροδενδρίου. Έχουν ευθύνη για την εξαθλίωση του λαού, μιας και στήριξαν και στηρίζουν τις πολιτικές της Ε.Ε (π.χ Καλλικράτης, ιδιωτικοποιήσεις κτλ). πολιτική που στέλνει στην ξενιτιά και τη μετανάστευση τμήματα του Ελληνικού λαού, καλλιεργεί κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού και ξενοφοβίας.

Ευθύνη έχουν και τα τοπικά ΜΜΕ που παρουσιάζουν μια εικόνα ομοφωνίας των κατοί-κων ενάντια στους μετανάστες αλλά και υπερπροβάλουν την στήριξη της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής κρύβει το αίτιο της μετανάστευσης, δεν λέει κουβέντα για το ρόλο της Ε.Ε και προσπαθεί να στρέψει τους κατοίκους του χωρίου ενάντια στους μετανάστες. Δεν μπορούν να κρύψουν ότι αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος. Κυνηγάνε το παραεμπόριο αλλά δεν λένε κουβέντα για τους εφοπλιστές που τα μεταφέρουν τα προϊόντα μιας και στη Βουλή ζήτησαν φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές τη στιγμή που τα χαράτσια πνίγουν την λαϊκή οικογένεια. Δεν λένε τίποτα για τους βιομήχανους που τα παράγουν, αλλά στήνουν δουλεμπορικά γραφεία βρίσκοντας τους Έλληνες εργαζόμενους με 18 ευρώ. Η τελευταία πρόταση τους (αυτός που παίρνει αυτό το πενιχρό ταμείο ανεργίας των 360 ευρώ να δουλεύει τζάμπα στο Δημόσιο)δηλαδή μεροκάματο 14 ευρώ είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Όσοι προσκυνούν το θεό του καπιταλιστικού κέρδους, δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, την πορνεία, τα ναρκωτικά και το κλείσιμο των μικρομάγαζων Αυτή είναι η «αντισυστημική» η «φιλολαϊκή» «Χρυσή Αυγή» που κάνει πλάτες σε βιομήχανους , εφοπλιστές, τραπεζίτες και στρέφεται ενάντια σε μεροκαματιαρήδες.

Καλούμε το λαό και τους μαζικούς φορείς να μην επιτρέψουν να φυλακίσουν μαζικά ανθρώπους, κάτω από απαράδεκτες και αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, παρόλο που οι περισσότεροι θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη της ΕΕ και είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Σκοπεύουν να φυλακίσουν ακόμη και πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο για να τους επαναπροωθήσουν σε χώρες όπου κινδυνεύει η ζωή τους, παραβιάζοντας ωμά τα δικαιώματα των προσφύγων και τη Συνθήκη της Γενεύης.

Καλούμε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στο Μαυροδένδρι στις 11:00 π.μ σε συγ-κέντρωση ενάντια στο ρατσισμό την ξενοφοβία και τα αίτια που εξαθλιώνουν Έλληνες και μετανάστες.»
Από το Blogger.