Header Ads

3.700 προσλήψεις στους δήμους μέσα στο 2013

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία περιέχει διάταξη που αίρει την απαγόρευση σύναψης συμβάσεων έργου στους δήμους. Με αυτή τη διάταξη ανά χείρας, οι δήμοι αναμένεται να προκηρύξουν 3.700 θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται όσοι θα προσληφθούν για τον τομέα καθαριότητας καθώς γι’ αυτούς θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 έως 11 μηνών.
Δυνατότητα προσλήψεων θα έχουν όλοι οι δήμοι καθώς αρχικά είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο η διαδικασία να αφορά μόνο τους δήμους που εμφανίζουν πλεόνασμα.
Οι δήμοι θα μπορούν να στελεχώσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες, κυρίως τεχνικές. Δεν θα περιληφθούν σε αυτή τη διαδικασία, ολόκληρος ο τομέας καθαριότητας όπως επίσης οι θέσεις νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, μουσικών κλπ.

Οι προσλήψεις στους δήμους το 2013 θα γίνονται με την εποπτεία και την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ .Το ΑΣΕΠ θα δίνει και την εγκριση για την προκήρυξη των προσλήψεων απο τους Δήμους. Η διαδικασία που θα ακολουθούν οι Δήμοι ωστε να προχωρούν στις προσλήψεις θα είναι οπως και η διαδικασία που ακολουθήθηκε και φέτος για τα οκτάμηνα και τα δίμηνα. Ο Δήμος θα κάνει αιτηση στον ΑΣΕΠ για εγκριση των θεσεων και μετα θα προκηρύσσει τις θέσεις ο Δήμος για πρόσληψη συμβασιούχων.

Τα κριτήρια είναι

1.Ο χρόνος ανεργίας
2.Ο Βαθμός πτυχίου
3.Η προϋπηρεσία
4.Η ύπαρξη ανήλικων παιδιών
5.Η ιδιότητα του πολυτέκνου ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας
6.Η ιδιότητα του γονέα ή του τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας.

e-dimosio
Από το Blogger.