Header Ads

Ο Σπύρος Καπράλος εξελέγη πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

29 Μαρτίου 2021. Ο Σπύρος Καπράλος στο Καλλιμάρμαρο. (Photo by Panayotis Tzamaros/NurPhoto via Getty Images)

Ο Σπύρος Καπράλος εξελέγη Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) αφού επικράτησε του Νιλς Νάιγκαρντ που κατείχε το συγκεκριμένο αξίωμα αλλά δεν κατάφερε να ανανεώσει την θητεία του, μετά από ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση του οργανισμού που έγινε στην Αθήνα.

Ο Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (HOC) και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC), έλαβε 34 ψήφους, με τον αντίπαλό του από την Δανία να συγκεντρώνει 16.

Ο Έλληνας αξιωματούχος είναι ο ένατος Πρόεδρος του οργανισμού EOC και διαδέχεται το Νάιγκαρτ, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή αντικαθιστώντας τον εκλειπόντα Γιάνεζ Κοτσίγιαντσιτς από τον Ιούνιο του 2020.

″Είναι μεγάλη τιμή, σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας”, ήταν τα πρώτα λόγια του κυρίου Καπράλου.

«Μέσω της ενότητας, της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης, μπορούμε να ανεβάσουμε το EOC στο επόμενο επίπεδο».

Ο κ. Κάπραλος παραδέχτηκε ότι θα υπάρξουν «πολλές προκλήσεις» κατά την πρώτη τετραετή θητεία του και ζήτησε «αλληλεγγύη» από τα μέλη της ΕΟΕ.

«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε αλληλεγγύη στα μέλη μας, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερες χώρες που έχουν ανάγκη», είπε.

«Υπάρχουν πολλές προκλήσεις μπροστά μας, όπως το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο, και πρέπει να εργαστούμε για την ανάκαμψη μετά την πανδημία. Ακεραιότητα, καλύτερη διακυβέρνηση και διαφάνεια - αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε. Πρέπει επίσης να βρούμε βιώσιμες λύσεις για το μέλλον για να διασφαλίσουμε διαρκή επιτυχία στις διοργανώσεις μας».

29 Mαρτίου 2021. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. (Photo by Panayotis Tzamaros/NurPhoto via Getty Images)

Με αφορμή την Γενική Συνέλευση του EOC έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση των Ολυμπιακών αξιωματούχων με προσωπική παρουσία από το ξέσπασμα της  πανδημίας COVID-19, που είχε αναγκάσει τα μέλη του ολυμπιακού κινήματος να πραγματοποιούν διαδικτυακές συναντήσεις.

Συνολικά 46 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές προσήλθαν αυτοπροσώπως στην Αθήνα για την συνάντηση, με τέσσερις άλλες να συμμετέχουν εξ αποστάσεως.
Ο Σπύρος Καπράλος ο οποίος έγινε μέλος της ΔΟΕ το 2015, ήταν το φαβορί στην κούρσα για την Προεδρία.

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του EOC από το 2005, ο Σπύρος Καπράλος  έγινε δύο φορές Ολυμπιονίκης στο πόλο, ενώ διετέλεσε γενικός διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.