Header Ads

Πώς κατάφερε να αρπάξει τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν ο 50χρονος

Για έξι ολόκληρους μήνες ο 50 χρόνος παρακολουθούσε συστηματικά την εθνική πινακοθήκη και τους φύλακες της.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, στα στελέχη της ασφάλειας είχε μάθει ακόμα και πότε έκαναν διάλειμμα, προκειμένου να καπνίσουν, οι φύλακες του χώρου. 

Ο καθ´ ομολογίαν δράστης είπε στους αστυνομικούς ότι εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής και αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να εισβάλει με μια σχετική ευκολία στην πινακοθήκη τα ξημερωματα της 9ης Ιανουαρίου του 2012.

Στην ομολογία του υποστηρίξει ότι η επιλογή των έργων τέχνης ήταν τυχαία και ότι αυτά τα τρία βρήκε μπροστά του. 

Όσον αφορά στον τρίτο πίνακα, που εκλάπη, είπε στους αστυνομικούς ότι κατά την αφαίρεση του πίστεψε ότι τον κατέστρεψε και όταν έφυγε από την πινακοθήκη είδε πως ήταν τσαλακωμένος και αποφάσισε να τον πετάξει στη λεκάνη της τουαλέτας.

Επέμεινε ότι έκανε τα πάντα μόνος του, χωρίς συνεργό, πως πήγε και έφυγε από την πινακοθήκη με το μετρό, και ότι τοποθέτησε τα έργα τέχνης σε ένα σακίδιο.
Ο ίδιος φέρεται να μην είχε γνώσεις, αλλά να αγαπούσε την τέχνη και μάλιστα να είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, για να επισκεφθεί κι εκεί πινακοθήκες και μουσεία. Όπως υποστήριξε, δεν έκανε προσπάθεια να πουλήσει τα έργα, αλλά ήθελε να έχει κάποιο πολύτιμο πίνακα στην κατοχή του. 

Από το 2012 είχε κρύψει τους πίνακες σε σπίτι συγγενικού προσώπου, αλλά το τελευταίο δίμηνο φοβήθηκε και τους συσκεύασε και τους έκρυψε σε χαράδρα στην Κερατέα. 

Σήμερα είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Ολλανδία, αλλά θα αντιμετωπίσει τις δικαστικές αρχές.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.