Header Ads

Αγρίνιο: Στη φυλακή ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων

Φωτογραφία αρχείου.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 49χρονος ιερέας, μετά την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος στην ανακρίτρια Αγρινίου. Ο ιερέας είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ παράλληλα κατηγορείται για βιασμό, αποπλάνηση και ασελγείς πράξεις κατά ανηλίκων.

Ο ιερέας, σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισής του Δημήτρη Νικάκη, «κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα», ενώ αναφερόμενος στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αγρινίου, με το οποίο δεν έγινε δεκτή η αίτηση ακύρωσης της προδικασίας για το αυτόφωρο αδίκημα, έκανε λόγο για «σοβαρότατο νομικό ατόπημα». Επίσης, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Νικάκης, «σύμφωνα με τα όσα βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ιερέα, δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της κατοχής παιδικής πορνογραφίας».

Σχετικά με την απόφαση για την προφυλάκιση του ιερέα, είπε ότι ο εντολέας του «δεν προφυλακίστηκε μόνο για το αδίκημα του πορνογραφικού υλικού, αλλά ενώθηκαν και οι άλλες δικογραφίες για αδικήματα, όπως βιασμός, αποπλάνηση και ασελγείς πράξεις κατά ανηλίκων».

Εξω από το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί γυναίκες που διαμαρτύρονταν κατά της βίας εναντίον των γυναικών.

Να σημειωθεί ότι η σύλληψη του ιερέα από την Αστυνομία έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διατάξει ο εισαγγελέας, μετά τις καταγγελίες εναντίον του ιερέα από δύο γυναίκες.

Επίσης, μετά την σύλληψή του την περασμένη Πέμπτη, ο ιερέας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά.

Πηγή: ΑΠΕ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.