Header Ads

Η Ολλανδία θα διαθέτει το εμβόλιο της Pfizer και για παιδιά άνω των 12 ετών

Η Ολλανδία θα προσφέρει εμβόλια κατά της COVID-19 σε όλα τα παιδιά 12 έως 17 ετών σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ένα νέο κύμα κρουσμάτων λόγω των παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού τους επόμενους μήνες.

Το ολλανδικό υγειονομικό συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφερθεί σε παιδιά ηλικίας ακόμα και 12 ετών το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, ένα σκεύασμα που έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά από 12 ετών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάιο.

«Λαμβάνοντας τα πάντα υπόψιν, συστήνουμε να προσφέρεται το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech σε όλα τα άτομα 12-17 ετών που το επιθυμούν», ανέφερε το συμβούλιο.

Ο εμβολιασμός θα βοηθήσει να προστατευθούν τα παιδιά έναντι σπάνιων περιπτώσεων σοβαρής νόσησης με κορονοϊό, ανέφερε το υγειονομικό συμβούλιο.

Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιόνγκε δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι προτιμά να εμβολιαστούν οι έφηβοι προκειμένου οι νέες, πιο μεταδοτικές παραλλαγές του ιού να μην προκαλέσουν κύμα μολύνσεων το φθινόπωρο.

Με το να προσφέρει εμβολιασμούς σε παιδιά, η Ολλανδία θα ακολουθήσει αντίστοιχες κινήσεις από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ήδη αρχίσει να εμβολιάζουν τους εφήβους.

Συνολικά έχουν γίνει 15,3 εκατ. εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Ολλανδία, με τη χώρα των 17,5 εκατ. κατοίκων να οδεύει προς τη χορήγηση τουλάχιστον μίας δόσης σε όλους τους ενήλικες που το επιθυμούν έως τα μέσα Ιουλίου.

Με τους εμβολιασμούς να ανεβάζουν ταχύτητα, οι μολύνσεις κορονοϊού στην Ολλανδία μειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στα χαμηλότερα επίπεδά τους εδώ και εννέα μήνες, ύστερα από μεγάλο κύμα περιστατικών τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2021.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.