Header Ads

Διευκολύνσεις για εμβολιασμένους με ημερομηνία ορόσημο την 15η Ιουλίου

Με τριπλό στόχο την ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, τη δημιουργία πλαισίου προστασίας της δημόσιας υγείας και την επιστροφή στην κανονικότητα, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασαν τις διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους πολίτες και εξήγησαν αναλυτικά τι θα ισχύσει για τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, δηλαδή καταστήματα εστίασης, θέατρα, κινηματογράφοι. και τους ανοιχτούς μεγάλης κλίμακας, όπως τα γήπεδα.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέφεραν οι Υπουργοί:

-Δημιουργούνται δύο κατηγορίες κλειστών χώρων, οι αμιγώς για τους εμβολιασμένους και οι μεικτοί ενώ θα υπάρχει και διαβάθμιση στη χωρητικότητα τους.

-Θα είναι απόφαση του επιχειρηματία αν ο χώρος του θα είναι αμιγώς για εμβολιασμένους ή μεικτός. Για τους αμιγείς χώρους θα υπάρχει ειδική σήμανση, ο κόσμος θα προσέρχεται με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και τον ΑΜΚΑ, η πληρότητα καθορίζεται στο 85%, ενώ οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν κάνει self-test.

- Η δήλωση των πιστοποιητικών θα γίνεται σε ειδική πλατφόρμα, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία από τις 15 Ιουλίου.

-Για τους μεικτούς κλειστούς χώρους, η πληρότητα θα είναι στο 50%, θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και οι πολίτες που δεν θα είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ. Και για αυτούς τους χώρους οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν κάνει self-test.

-Τα γήπεδα θα είναι χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους.

«Δεν μπορούμε τους εμβολιασμένους να τους κρατάμε πίσω» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος εξήγησε ότι όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν γίνει με πλήρη σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη διασφάλιση όλων των ατομικών ελευθεριών, ενώ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε την ανάγκη οικοδόμησης του τείχους ανοσίας.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.