Header Ads

Μέτρα κατά της Πολωνίας εξετάζει η Κομισιόν για τις 100 "ελεύθερες από ΛΟΑΤΚΙ" ζώνες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την έναρξη διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Πολωνίας για τις «ελεύθερες από ΛΟΑΤΚΙ» ζώνες που έχουν ανακηρυχθεί από τοπικές αρχές σε ολόκληρη την χώρα με την προτροπή και την στήριξη της πολωνικής κυβέρνησης, δήλωσαν στο Reuters δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Το κυβερνών υπερσυντηρητικό Κόμμα Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) έχει καταστήσει την πολιτική του κατά των ομοφυλοφίλων μέρος της κυβερνητικής του ατζέντας παραβιάζοντας κατάφωρα τις αξίες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τον Μάρτιο απαγόρευσε την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια, ενώ περισσότερες από 100 πόλεις και κοινότητες έχουν ανακηρυχθεί «ζώνες ελεύθερες από ΛΟΑΤΚΙ».

«Ελέγχουμε αν υπάρχει παραβίαση των ευρωπαϊκών συνθηκών» με την δημιουργία τέτοιων ζωνών, δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Αλλος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Κομισιόν εξετάζει το θέμα.

 

Βάσει της διαδικασίας επί παραβάσει μπορεί να ζητηθεί από την Πολωνία να καταργήσει τις «ελεύθερες από ΛΟΑΤΚΙ ζώνες» και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να επιβληθούν βαριά πρόστιμα.

Πολωνός κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει, απάντησε: «Στην Πολωνία δεν υπάρχουν νόμοι που κάνουν διακρίσεις κατά των ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό».

Το μητρώο της Πολωνίας είναι ήδη πολύ βεβαρυμένο για παραβιάσεις του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων.

Το κυβερνών PiS έχει συγκρουσθεί επανειλημμένα με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την καταπάτηση των δημοκρατικών αξιών, τις επιθέσεις κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης, την παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών μέσω της νομοθεσίας για την απαγόρευση των αμβλώσεων, την απόρριψη της μετανάστευσης από την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Παρά τις καταγγελίες και τις πιέσεις, η Βαρσοβία, που σιτίζεται πλουσιοπάροχα από τους ευρωπαϊκούς πόρους, έχει αρνηθεί να αλλάξει ρότα, προβάλλοντας την προστασία των καθολικών αξιών της πολωνικής κοινωνίας.

Πηγή: Reuters, AΠΕ-ΜΠΕ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.