Header Ads

Βίντεο από το σημείο που βρέθηκαν οι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν

Σε δασική περιοχή στο Πόρτο Ράφτη, συσκευασμένοι προκειμένου να μην υποστούν φθορές, βρέθηκαν οι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν που εκλάπησαν από την Εθνική Πινακοθήκη τον Ιανουάριο του 2012 και ανακτήθηκαν μετά από εννέα χρόνια. 

Το σημείο, κυριολεκτικά στο πουθενά όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΛΑΣ που ακολουθεί, υπέδειξε στους αστυνομικούς ο καθ′ ομολογίαν δράστης. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εξέταση του ο 49χρονος ομολόγησε τη διάπραξη της κλοπής και οδήγησε στους αστυνομικούς στο σημείο, ενώ ανέφερε ότι ο τρίτος καταστράφηκε την ημέρα της διάρρηξης.

Στη συνέχεια, οι πίνακες αναγνωρίσθηκαν από τον τότε διευθυντή του Τμήματος Καλλιτεχνικής Συντήρησης και Έρευνας της πινακοθήκης, ο οποίος πιστοποίησε τη γνησιότητα τους.

Ο πίνακας του Πικάσο (λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 56 Χ 40), φιλοτεχνήθηκε το 1939 και απεικονίζει γυναικείο κεφάλι. 

Το έργο αποτέλεσε το 1949 δωρεά του καλλιτέχνη προς τον Ελληνικό λαό, ως τιμητική προσφορά για τη γενναία αντίσταση κατά τη διάρκεια της κατοχής, στο πλαίσιο της δωρεάς έργων Γάλλων καλλιτεχνών.

Το έργο του Ολλανδού ζωγράφου Μοντριάν (πίνακας ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 35 Χ 44), φιλοτεχνήθηκε το 1905 και απεικονίζει ανεμόμυλο κατά μήκος ποταμού. Το έργο αγοράσθηκε από τον Αλέξανδρο Παππά και αποτέλεσε δωρεά προς την Εθνική Πινακοθήκη. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.