Header Ads

Καύσωνας: Στους 44 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Πέμπτη

Αργολίδα. Στιγμιότυπο από την παραλία του Τόλου.

Σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, όπου σε συνδυασμό με την επίδραση της τοπογραφίας στη δυτική ροή των ανέμων, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μέγιστες τιμές της την Πέμπτη στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 43-44 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τις εξής:

  • Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 39-41 βαθμούς Κελσίου.

  • Στα βόρεια τους 36-38 βαθμούς Κελσίου.

  • Στο Ανατολικό Αιγαίο 36-38 βαθμούς Κελσίου. 

  • Στην Κρήτη και στην Ανατολική Ρόδο έως τους 39 βαθμούς Κελσίου.

  • Στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο τους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης 30/06, στα βόρεια ορεινά τμήματα υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων.

Επισημαίνεται ότι:

  • Θα σημειωθεί άνοδος των ήδη πολύ υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.

  • Θα είναι έντονο το αίσθημα δυσφορίας σε αρκετές περιοχές. 

  • Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Πρόγνωση καιρού για Τετάρτη

Για την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 προβλέπεται ηλιοφάνεια με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα δυτικά και βαθμιαία και στα κεντρικά τμήματα.

Αττική

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας και υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Πηγή: meteo

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.