Header Ads

Ξεκινούν άμεσα οι κατ΄οίκον εμβολιασμοί

Εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού

Άμεσα θα αρχίσουν οι κατ΄οίκον εμβολιασμοί των πολιτών που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Η τροπολογία για τον κατ΄οίκον εμβολιασμό ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σήμερα από την ολομέλεια και προβλέπει ότι εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατά του κορονοϊού και ιδιώτες γιατροί κάθε ειδικότητας, οι οποίοι δύνανται να διενεργούν εμβολιασμούς στους πολίτες που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, είτε στο ιατρείο τους είτε κατ΄οίκον.

«Έχουμε έτοιμο σχέδιο για την άμεση έναρξη τους, μόλις εκδοθεί το ΦΕΚ και μόλις ολοκληρωθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει μεριμνήσει και για το πώς θα γίνουν οι κατ΄οίκον εμβολιασμοί και πως θα διακινηθούν τα εμβόλια.

Καθώς μεγάλο μέρος της κριτικής συγκεντρώνει διάταξη που έχει περιληφθεί στο κείμενο της τροπολογίας και προβλέπει δυνατότητα αύξησης των σημείων διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών δοκιμασιών ελέγχου της νόσησης από κορονοϊό, με τη συμμετοχή, εκτός των φαρμακείων, και super markets και καταστημάτων λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισήμανε ότι υπήρχε και υπάρχει συμφωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για τη δωρεάν διάθεση των τεστ αυτών αλλά υπήρξαν κάποιοι σύλλογοι οι οποίοι δεν θέλησαν να τη συνεχίσουν. Ενημέρωσε ωστόσο ότι με νομοτεχνική βελτίωση, η δυνατότητα να διατίθενται τα self test από τα super markets, θα ενεργοποιηθεί εφόσον υπάρχει άρνηση από τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο να διαθέσει τα τεστ αυτά.

«Η δουλειά του κράτους είναι να προστατεύει τους πολίτες και να διασφαλίσει την ομαλή διάθεση και διανομή των τεστ αυτών στους πολίτες. Αυτό και κάνουμε. Είχαμε από την αρχή πει ότι θα αναζητήσουμε εναλλακτικά κανάλια διανομής. Μην πέφτετε λοιπόν από τα σύννεφα. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης γίνεται αυτό», είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης σημειώνοντας ότι είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη που ψήφισε τη διάθεση φαρμάκων σε super market.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.