Header Ads

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν

Mitsotakis - Ieronimos

Την παρότρυνση της Εκκλησίας προς τους πολίτες να εμβολιαστούν, ακόμα και μέσω των κηρυγμάτων των ιερέων, έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Metropolitan Hierotheos of Nafpaktos and Agios Vlasios receives the Pfizer-BioNTech coronavirus disease (COVID-19) vaccine at Evangelismos hospital, in Athens, Greece, December 27, 2020. REUTERS/Alkis Konstantinidis/Pool

 

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, μπορεί οι υψηλές θερμοκρασίες να βοηθούν στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, όμως θεωρεί πολύ σημαντικό να πειστούν οι πολίτες που είναι καχύποπτοι απέναντι στα εμβόλια, ότι ο εμβολιασμός είναι το όπλο κατά της πανδημίας. Ειδικά όταν παρατηρείται η εισαγωγή στα νοσοκομεία, ακόμα και η απώλεια ζωής, πολιτών που είναι ανεμβολίαστοι. «Γι’ αυτό και θέλω να ζητήσω ακόμα μία φορά την παρότρυνσή σας, και ενδεχομένως μέσω των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο, ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα. Να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία, δική τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω. Θα σας ζητήσω να το κάνετε μία φορά ακόμα», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Ιερώνυμο.

Την ανάγκη συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ στάθηκε στην σημασία της επιστήμης. «Είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο, που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε, είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Όλα αυτά που ακούγονται είναι ανορθόδοξα. Δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας, στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη. Έτσι λοιπόν είναι βασική μας αρχή και το κάναμε και θα το κάνουμε συνέχεια, να γίνει πεποίθηση όλων των ανθρώπων. Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο προβάλει πάλι», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ιερώνυμος, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια στήριξης του εμβολιαστικού προγράμματος, με τον πρωθυπουργό να τον ευχαριστεί, «γιατί εξάλλου ο εμβολιασμός είναι πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον πλησίον».

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η σύσταση ολιγομελούς μεικτής επιτροπής για την εξέταση όλων των ζητημάτων Πολιτείας και Εκκλησίας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας να απευθύνει με την ιδιότητα αρχηγού κράτους πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο, για επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.