Header Ads

Τέσσερα street art έργα σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων

Το έργο του Έλληνα streetartist Kez είναι διασκευή γνωστού έργου του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου

Ενα πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών πραγματοποιείται στην Αθήνα με στόχο την εφαρμογή και την ανάδειξη της σύγχρονης τέχνης στο αστικό τοπίο. 

Το πρόγραμμα, όπως μας πληροφορεί ο Δήμος Αθηναίων, υλοποιείται στο πλαίσιο της τριετούς προγραμματικής για τον Πολιτισμό του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την ομάδα της Urban Act και τη συμμετοχή καλλιτεχνών από το χώρο της street art στους οποίους διατίθενται συγκεκριμένοι χώροι για τη δημιουργία των έργων τους.

Για το 2021 η θεματική των τοιχογραφιών που θα δημιουργηθούν σε τοίχους τεσσάρων σχολείων της Αθήνας, είναι αφιερωμένη και εμπνευσμένη από το επετειακό 1821- 2021, εξ ου και ο υπότιτλος του προγράμματος  «From the Roots to the Sky».

Από το πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών του Δήμου Αθηναίων

Οι καλλιτέχνες εμπνέονται από προσωπικότητες του πολιτισμού, των τεχνών που προσέφεραν στην χώρα μας στα 200 αυτά χρόνια, και συμβάλλουν στην μελλοντική μας πορεία.

Το πρώτο έργο φιλοτεχνήθηκε στο 104o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Πανόρμου από τον Έλληνα streetartist Kez, ο οποίος επέλεξε να υλοποιήσει μια διασκευή του γνωστού έργου του λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου (Χατζημιχαήλ) Ερωτόκριτος και Αρετούσα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Ο Θεόφιλος σαν αυτοδίδακτος λαϊκός ζωγράφος έχει μια στενή σχέση με την street art, οι καλλιτέχνες της οποίας παραδοσιακά είναι αυτοδίδακτοι και συγχρόνως αποτελεί και η ίδια μια σύγχρονη λαϊκή τέχνη». 

Από το πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών του Δήμου Αθηναίων

Μέχρι το τέλος του έτους θα φιλοτεχνηθούν οι υπόλοιπες τρεις  τοιχογραφίες, σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων από τους streetartists Gera, Same84, και Λεωνίδα Γιαννακόπουλο. 

Οπως πληροφορούμαστε ακόμα, τις επόμενες χρονιές θα προσκληθούν και ιδιώτες να προσφέρουν για καμβά της street art και τα δικά τους κτίρια εφόσον το επιθυμούν..

Όλες οι τοιχογραφίες θα υλοποιούνται επί τόπου, ώστε το κοινό να μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικασία υλοποίησής τους και να συνδιαλέγεται με τον καλλιτέχνη και δημιουργό του έργου. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.