Header Ads

Ο πόλεμος της ρίγας: H Adidas μηνύει τον Τομ Μπράουν γιατί χρησιμοποιεί το σήμα -κατατεθέν της

Από τον λογαριασμό του Τομ Μπροόυνε στο Instagram

Μήνυση κατά του αμερικανού σχεδιαστή, Τομ Μπράουν, κατέθεσε η Adidas σε μια ακόμη μάχη διεκδίκησης του σήματος - κατατεθέν της.

Στην μήνυση που κατατέθηκε στην Νέα Υόρκη την Δευτέρα, ο γερμανικός κολοσσός αναφέρει: «Παρ′ ότι ο Τομ Μπράουν γνωρίζει τα δικαιώματα της Adidas στο διάσημο σήμα των τριών ριγών, ο ίδιος έχει επεκτείνει τις προσφορές των προϊόντων του πολύ πέρα από την επίσημη ένδυση και την επιχειρηματική ενδυμασία και τώρα προσφέρει για πώληση αθλητικού τύπου ένδυση και υπόδυση με χαρακτηριστικό γνώρισμα δύο, τρεις ή τέσσερις παράλληλες ρίγες με τρόπο που μπερδεύει (το προϊόν του) με το σήμα των τριών ριγών της  Αdidas».

Η Adidas θυμίζει ότι άρχισε να χρησιμοποιεί το διάσημο λογότυπο με τρεις λωρίδες ήδη από το 1952 σε υποδήματα που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ και σε ενδύματα από το 1967. Της χορηγήθηκε ομοσπονδιακό εμπορικό σήμα το 1994 για τη χρήση λωρίδων στα υποδήματά που φέρουν την υπογραφή αυτή.

Ο Μπράουν πρωτοπαρουσιάστηκε στον χώρο της μόδας πριν από 20 χρόνια. Είναι ένας σχεδιαστής ο οποίος είναι γνωστός για την δουλειά του και την έντονη επιμονή του στις λεπτομέρειες, και ο οποίος βραβεύτηκε το 2013 ως Σχεδιαστής της Χρονιάς για την ανδρική του συλλογή από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής. Ο Μπράουν είχε ντύσει τη Μισέλ Ομπάμα πολλές φορές, μεταξύ αυτών, και στη δεύτερη ορκωμοσία του συζύγου της.

Η φίρμα του ανήκει κατά πλειοψηφία σήμερα στον ιταλικό Ομιλο Ermenegildo Zegna ο οποίος θα είναι πρόθυμος να προωθήσει τις αθλητικές σειρές της μάρκας, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το λογότυπο των τεσσάρων λωρίδων του Μπράουν στολίζει συχνά το αριστερό μανίκι στις μπλούζες ή τον αριστερό μηρό. Μόνο τις τελευταίες σαιζόν ο Μπράουν άρχισε να χρησιμοποιεί τις ρίγες στα πάνινα παπούτσια.  

Στο παρελθόν η Adidas έχει διαμαρτυρηθεί για την χρήση της ρίγας στους J. Crew, Forever 21, Sketchers και Tesla.

Η Adidas στην τελευταία καταγγελία της ζητά από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης να απαγορεύσει μόνιμα την διανομή, την εμπορία ή την πώληση ενδυμάτων και υποδημάτων Thom Browne με το επίμαχο σήμα. Η Adidas ζητά περαιτέρω χρηματικές αποζημιώσεις και απαιτεί από την εταιρεία του να απορρίψει όλα τα κέρδη της από τις πωλήσεις της από τα φερόμενα ως παραβατικά αθλητικά είδη. 

fashionunited.com

 
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.