Header Ads

Το άλμπουμ των απίθανων έργων τέχνης που σκαλίζει σε καρπούζι Ελληνας σεφ

Ο Φίλιππος Σαρίδης με κάποια από τα έργα του.

Μπομπ Μάρλει, Τζίμι Χέντριξ, Μάικλ Τζάκσον, τρισδιάστατοι καρχαρίες, λουλούδια και λόγια αγάπης είναι μερικές από τις φιγούρες που έχει σκαλίσει όχι σε ξύλο αλλά σε ...καρπούζια 38χρονος σεφ από τη Χαλκιδική.

Από τα έργα τέχνης σε καρπούζι που έχει φιλοτεχνήσει ο Φίλιππος Σαρίδης

Ο Φίλιππος Σαρίδης μετατρέπει το δροσιστικό φρούτο του καλοκαιριού σε εντυπωσιακό διακοσμητικό και ήδη έχει φτιάξει εκατοντάδες έργα ...εποχής.

Ο Μάικλ Τζάκσον σκαλισμένος σε καρπούζι δια χειρός του σεφ Φίλιππου Σαρίδη

   Οι δημιουργίες του τραβούν τα βλέμματα στο ξενοδοχείο όπου εργάζεται στη Χαλκιδική, όπου Έλληνες και ξένοι τουρίστες, φωτογραφίζονται δίπλα στα καρπούζια, όπως εξηγεί ο ίδιος. «Τα σκαλισμένα καρπούζια αρέσουν πολύ σε μικρούς και μεγάλους και όταν τα βλέπουν δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι είναι αληθινά. Όλα γίνονται με λεπτές κινήσεις και με ειδικά μυτερά μαχαιράκια, με τα οποία σκαλίζω τα φρούτα. Βλέπω φωτογραφίες και αντιγράφω την εικόνα, τη ζωγραφίζω στο χαρτί και μετά στο καρπούζι, επομένως κάνω το σχέδιο δυο φορές. Αμέσως μετά δημιουργώ το περίγραμμα με μαρκαδόρο και στη συνέχεια με μικρές προσεκτικές κινήσεις χαρακώνω το καρπούζι έναν πόντο και δίνω σχήμα και χρώμα, αφήνοντας ανάλογα το πράσινο, το άσπρο ή το κόκκινο χρώμα του ογκώδους φρούτου», εξηγεί ο σεφ.

Από τα έργα τέχνης σε καρπούζι που έχει φιλοτεχνήσει ο Φίλιππος Σαρίδης

   Ο δημιουργικός μάγειρας ασχολείται με την κουζίνα εδώ και είκοσι χρονιά, τον τελευταίο καιρό ως σεφ και παράλληλα άρχισε και το σκάλισμα των καρπουζιών, παρακολουθώντας βίντεο με ανάλογες τεχνικές, κυρίως από σεφ του εξωτερικού. Σιγά σιγά, με πρακτική εξάσκηση εξελίχθηκε κι ενώ παλαιότερα χρειαζόταν πάνω από μια ώρα τώρα για μια δημιουργία, τώρα πια, σε κάποιες περιπτώσεις, τού αρκούν δεκαπέντε λεπτά. Μάλιστα, δεν θέλει να κρατήσει για τον ίδιο το μυστικό της τέχνη του και προσπαθεί να τη μάθει και σε νεότερους.

Από τα έργα τέχνης σε καρπούζι που έχει φιλοτεχνήσει ο Φίλιππος Σαρίδης

   «Όλα τα φρούτα σκαλίζονται. Τόσο το μήλο όσο και το ροδάκινο είναι υποψήφια για ...έργα τέχνης. Μάλιστα, ενώ παλιότερα ήταν μόδα στους μπουφέδες οι φρουτοκατασκευές σε εκδηλώσεις, τώρα που τείνει να εξαφανιστεί φιλοδοξώ να το διατηρήσω, μαθαίνοντας σε νεότερους σεφ, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το σκάλισμα κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο, αλλά μαθαίνεται, αρκεί κάποιος να έχει θέληση, υπομονή και φυσικά να πιάνει και το χέρι του», σημειώνει.

Ο θρυλικότερος ήρωας κόμικ, Μίκυ Μάους, σκαλισμένος σε καρπούζι από τον Φίλιππο Σαρίδη

   Πρόσφατα σκάλισε και μεγάλες κολοκύθες, ενώ σπανιότερα κάνει έργα με πάγο, κάτι που έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και είναι πολύ δημοφιλές στην Αμερική. Όπως λέει, από τις αγαπημένες του στιγμές είναι όταν κάνει έκπληξη σε νεονύμφους και δημιουργεί δροσιστικά έργα τέχνης με ευχές και λόγια αγάπης, όπως «Να ζήσετε», σκαλισμένο πάνω στο καρπούζι.

   Φυσικά δεν λείπουν και τα ατυχήματα, ειδικά όταν είναι ώριμα τα φρούτα, οπότε το έργο δεν έχει μεγάλες αντοχές. Όσο για το αν τρώγονται τα σκαλιστά καρπούζια, ο Στέφανος Σαρίδης εξηγεί πως δεν το επιθυμεί, ωστόσο του έχει τύχει να του φάνε όλο το ντεκόρ!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.