Header Ads

Μυστήριο στον Ατλαντικό: Βρέθηκαν 20 πτώματα σε βάρκα - Κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι ή πως πέθαναν

Καταμαράν στο νησί Γκραντ Τουρκ.

Οι αρχές στους νήσους Τερκς και Κάικος προσπαθούν να μάθουν πως πέθαναν 20 άτομα των οποίων τα πτώματα βρέθηκαν σε μια βάρκα που επέπλεε κοντά στο νησί Γκραντ Τερκ την Πέμπτη.

Οι ψαράδες βρήκαν το σκάφος να έχει παρασυρθεί περίπου ένα μίλι μακριά από το νησί Γκραντ Τερκ και ειδοποίησαν το λιμενικο, σύμφωνα με το Associated Press.

«Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί η ταυτότητά τους, η αιτία θανάτου τους και οι συνθήκες που τους οδήγησαν να βρεθούν στα ύδατα των Νήσων Τερκς και Κάικος», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Τρέβορ Μπότινγκ, λέει ότι η αστυνομία έχει υποψίες ότι το πλοίο βρισκόταν αρχικά στην περιοχή της Καραϊβικής και ότι ούτε οι Νήσοι Τερκς και Κάικος, ούτε η γύρω περιοχή, ήταν ο τελικός προορισμός του.

«Οι ερευνητές μου εργάζονται για να εξακριβώσουν την ταυτότητά τους και τον τρόπο με τον οποίο πέθαναν. Αυτή η έρευνα θα πάρει λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί», προσθέτει.

Ο Μπότλινγκ πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια τραγική ιστορία όπου πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και οι σκέψεις και οι προσευχές μας πηγαίνουν σε εκείνες τις οικογένειες που έχουν χάσει ένα αγαπημένο τους πρόσωπο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους αναγνωρίσουμε και να επικοινωνήσουμε με τις οικογένειές τους».

Πλοία μεταναστών συχνά εμφανίζονται στα ύδατα γύρω από τα εν λόγω νησιά, αναφέρει το AP. Τα νησιά αυτά αποτελούν μαγνήτη για τους απελπισμένους Αϊτινούς που επιδιώκουν να φύγουν από το έθνος, ενώ η περιοχή, που έχει πληγεί από τη φτώχεια, χρησιμοποιείται επίσης ως δίοδος για παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Μόλις μία ώρα μετά το δελτίο τύπου της Παρασκευής σχετικά με το μυστηριώδες σκάφος, η αστυνομία δημοσίευσε μια ενημέρωση για την αναχαίτιση ενός ακόμα σκάφους με 43 μετανάστες από την Αϊτή.

Με πληροφορίες από Associated Press, Insider 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.