Header Ads

Αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη - Η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί εξάρσεις

Τουρίστες σε αεροδρόμιο

Έπειτα από δυόμισι μήνες μείωσης των κρουσμάτων, οι μολύνσεις από την Covid-19 άρχισαν να ανεβαίνουν ξανά στην Ευρώπη, κυρίως λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα στη Βρετανία και τη Ρωσία όπου προκαλεί νέες εξάρσεις της επιδημίας, σύμφωνα με σημερινή καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επισήμων απολογισμών.

Με 20.400 ημερήσιες μολύνσεις αυτές τις τελευταίες επτά ημέρες στη Ρωσία (+25% σε μια εβδομάδα) και 16.400 στη Βρετανία (+70%), οι δύο χώρες είναι ταυτόχρονα αυτές που μετρούν αυτή την περίοδο τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη, αλλά και οι δύο όπου οι μολύνσεις αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό μεταξύ αυτών που καταγράφουν περισσότερα από 1.000 κρούσματα ημερησίως.

Λόγω της κατάστασης στις δύο αυτές χώρες, οι μολύνσεις στην Ευρώπη αρχίζουν να αυξάνονται, με 56.800 νέα κρούσματα ημερησίως αυτή την περίοδο, 21% περισσότερα σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα. Μεταξύ 12ης και 18ης Ιουνίου, ο δείκτης αυτός είχε φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδό του σε ηπειρωτική κλίμακα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με 46.000 ημερήσια κρούσματα.

Σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο από τότε που έφτασε η πανδημία στην ήπειρο, τον Ιανουάριο του 2020, ο ιός συνεχίζει αντίθετα να υποχωρεί. 1.820 νέα ημερήσια κρούσματα καταγράφηκαν στη Γαλλία τις τελευταίες επτά ημέρες (-23% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), 714 στην Ιταλία (-35%) και 650 στη Γερμανία (-31%).

Ο αριθμός των θανάτων επίσης αυξάνεται συνολικά στην Ευρώπη, αν και πιο αργά: σχεδόν 1.100 θάνατοι καταγράφονται σήμερα καθημερινά, αύξηση 8% σε μια εβδομάδα, αλλά αυτοί οι αριθμοί παραμένουν αρκετά χαμηλότεροι από αυτούς που ήταν κατά την κορύφωση της πανδημίας στην ήπειρο, τον Ιανουάριο (περισσότεροι από 5.700 θάνατοι ημερησίως).

Η Ρωσία μετρά περισσότερους από τους μισούς νέους θανάτους στην περιοχή, με σχεδόν 600 θανάτους καθημερινά κατά μέσο όρο αυτές τις τελευταίες επτά ημέρες (+33% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα). Στη Βρετανία, παρά τον σχεδόν διπλασιασμό του αριθμού των νέων θανάτων σε δύο εβδομάδες (από δέκα ημερησίως σε 17 την προηγούμενη εβδομάδα), ο αριθμός των θανάτων παραμένει επί του παρόντος πολύ μακριά από τον αντίστοιχο κατά την κορύφωση του Ιανουαρίου, όπου σχεδόν 1.250 άνθρωποι πέθαιναν καθημερινά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.