Header Ads

Σκωτία: Ισχυρισμοί ότι δύο χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού σχετίζονται με το Euro 2020

Οι οπαδοί της Σκωτίας στην πλατεία Λέστερ πριν από τον αγώνα του πρωταθλήματος Euro 2020 μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας, στο Λονδίνο

Οι αρχές της Σκωτίας έχουν καταγράψει σχεδόν 2.000 κρούσματα κορονοϊού που οφείλονται στην παρακολούθηση του Ευρωπαϊκού Πρωτάθληματος σε γήπεδα, δημόσιες συγκεντρώσεις, παμπ ή σπίτια.

Τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί επικεντρώνονται στις δύο πρώτες εβδομάδες του Euro 2020 όταν η εθνική ομάδα της χώρας έπαιξε δύο παιχνίδια στο Χάμπτεν Παρκ στη Γλασκόβη και ένα εναντίον της Αγγλίας στο Λονδίνο. Τα 1.991 κρούσματα κοροναϊού είναι κάτοικοι της Σκωτίας.

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Σκωτίας λέει ότι 1.294 άτομα που είχαν μολυνθεί με τον ιό, ταξίδεψαν στο Λονδίνο για τον αγώνα της Αγγλίας στις 18 Ιουνίου. Ωστόσο, μόνο 397 από αυτούς ήταν στο Στάδιο Wembley για τον αγώνα.

Μια σχετική έκθεση εντόπισε 55 περιπτώσεις μόλυνσης από τον κορονοϊό συνδεδεμένες με την συγκέντρωση οπαδών στην Γλασκώβη. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 38 θετικά τεστ που συνδέονται με το παιχνίδι της Σκωτίας εναντίον της Κροατίας και 37 από τον αγώνα με την Τσεχική Δημοκρατία.

Περίπου τα τρία τέταρτα των περιπτώσεων ήταν άτομα ηλικίας 20 έως 39 ετών, ενώ εννέα στις 10 λοιμώξεις αφορούσαν άνδρες.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.