Header Ads

Ο Στάυρος Καλαφάτης σε Κρυσταλλοπηγή και Καστοριά

“Εξίσωση που έχει πολλούς αγνώστους” χαρακτήρισε το άνοιγμα των συνόρων ο  Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος επισκέφτηκε  τον Τελωνειακό Σταθμό και το Φυλάκιο Κρυσταλλοπηγής, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Καλαφάτης ανέφερε πως θα πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων, χαρακτηρίζοντας “απολύτως κατανοητή” την αγωνία η οποία εκφράζεται, υπογράμμισε όμως πως “έχουμε έναν εχθρό ο οποίος δεν σταματά να μεταλλάσσεται και πρώτιστο μέλημά μας είναι η δημόσια ασφάλεια και η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας. Δεν σταματάμε ν΄ ασχολούμαστε καθημερινά με το θέμα ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Στην Καστοριά, όπου ήταν ο επόμενος σταθμός της επίσκεψής του, ο κ. Καλαφάτης πήγε στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου συνεχάρη το διοικητικό και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για την στάση τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. «Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι, το μόνο ασφαλές αντίδοτο κατά της πανδημίας, είναι ο εμβολιασμός και θα πρέπει όλοι να παλέψουμε ώστε όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας να εμβολιασθούν».

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός εσωτερικών, αρμόδιος για τη Μακεδονία κι τη Θράκη,είχε συνάντηση με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικής Γούνας στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ επισκέφθηκε και επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες έχουν ενταχθεί στα χρηματοδοτικά προγράμματα τα οποία διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Είναι σημαντικό και ενθαρρυντικό σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που περάσαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να είναι ζωντανό το επενδυτικό πνεύμα στη Δυτική Μακεδονία, στη Μακεδονία και στη Θράκη” δήωσε ο κ. Καλαφάτης, αναφέροντας πως “στο πρόγραμμα που τρέχει στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, υπάρχουν 17 προτάσεις επιχειρήσεων οι οποίες έχουν καταθέσει συγκεκριμένο πλάνο και θα ενισχυθούν με 55 εκ. ευρώ”.

Ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία, ο κ. Καλαφάτης  ξεναγήθηκε στους χώρους της εταιρείας ΜΑΒΙΖ Α.Ε. στη Νεάπολη Κοζάνης,  όπου λειτουργεί μια  πλήρως αυτοματοποιημένη και αποδοτική μονάδα παραγωγής ζωοτροφών.

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.