Header Ads

Πιάτο ημέρας: Σπαράγγια με πανσέτα

Άλλο ένα εξαιρετικό πιάτο ημερας μας περιμένει αυτή την εβδομάδα. Μαγειρεύουμε λοιπόν κάτι πολύ απλό, αφού επιλέγουμε να συνδυάσουμε σπαράγγια με πανσέτα. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη και γρήγορη σε εκτέλση συνταγή.

Μπορούμε αν θέλουμε να τα συνδυάσουμε με πατάτες μπέιμπι, χρησιμοποιώντας το λίπος για ντρέσινγκ μαζί με λίγο ξύδι από λευκό κρασί.

Καλή όρεξη.

Υλικά

250 γρ. σπαράγγια

150 γρ. πανσέτα ολόκληρη

4 κ.σ γαλέτα από τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, με βάθος, βράζουμε νερό το οποίο έχουμε ελάχιστα αλατίσει. Αφού κόψουμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το βραστό νερό και τα μαγειρεύουμε για 6 λεπτά. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε την γκριλιέρα μας. 

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά την πανσέτα που έχουμε κόψει σε φέτες - λωρίδες. Θέλουμε το λίπος να λιώσει έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσουμε στην συνέχεια για ντρέσινγκ.

Αν το λίπος δεν είναι αρκετό τότε το συμπληρώνουμε με 1 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Μόλις η πανσέτα αρχίζει να γίνεται τραγανή προσθέτουμε την γαλέτα και τα γυρνάμε κάθε τόσο ώστε να μην μαυρίσουν αλλά απλώς να πάρουν χρώμα.

Βάζουμε τα σπαράγγια στην γκριλιέρα, τα οποία έχουμε αλείψει ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 4 - 5 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά προκειμένου να ψηθούν απ′ όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε τα σπαράγγια και γαρνίρουμε με την τριμμένη φρυγανιά και την πανσέτα ακουμπισμένη από πάνω.

Πηγή: The Guardian

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.