Header Ads

«Πυρά» της Κομισιόν κατά Google, Facebook και Twitter για τα fake news εν όψει ευρωεκλογών

Η Κομισιόν επέπληξε το Facebook, τη Google και το Twitter την Παρασκευή επειδή δεν κάνουν αρκετά για την αντιμετώπιση των fake news κατά την περίοδο των ευρωεκλογών, επτά μήνες μετά τη δέσμευσή τους να κάνουν περισσότερα.

Οι κολοσσοί του χώρου της τεχνολογίας δεσμεύτηκαν εθελοντικά τον Οκτώβριο να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση των fake news, ελπίζοντας να αποφύγουν την επιβολή αυστηρών πλαισίων κανόνων. Οι ξένες παρεμβάσεις κατά την προεκλογική περίοδο και στα πλαίσια των εθνικών εκλογών σε Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Πορτογαλία και Ουκρανία τους προσεχείς μήνες αποτελούν σημαντικούς προβληματισμούς για την Κομισιόν και τις κυβερνήσεις της ΕΕ.

Το Facebook, η Google και το Twitter συνεχίζουν να αποτυγχάνουν, εκτιμά η Κομισιόν σε αναφορά της σχετικά με τις προσπάθειές τους τον Απρίλιο. «Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ενισχυθεί η ακεραιότητα των υπηρεσιών τους, περιλαμβανομένων των διαφημιστικών υπηρεσιών» ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ο Άντρους Άνσιπ, υπεύθυνος για θέματα Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς, η επίτροπος Δικαιοσύνης Βέρα Τζούροβα, ο επίτροπος Ασφαλείας Τζούλιαν Κινγκ και η επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Μαρίγια Γκαμπριέλ.

«Τα δεδομένα που παρέχονται εξακολουθούν να μην έχουν το επίπεδο λεπτομέρειας που είναι απαραίτητο για να επιτρέψει μια ανεξάρτητη και ακριβή αξιολόγηση του πώς οι πολιτικές των πλατφορμών έχουν συμβάλει στη μείωση της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης στην ΕΕ» είπαν σχετικά.

Reuters / HuffPost Greece
Από το Blogger.