Header Ads

O Kιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε διαπραγματευτές επειδή απέτυχαν στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Toν ειδικό απεσταλμένο του στις ΗΠΑ, Κιμ Χιοκ Τσολ, εκτέλεσε η Βόρεια Κορέα επειδή απέτυχε η Διάσκεψη Κορυφής του Φεβρουαρίου μεταξύ Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι. Μαζί του εκτέλεσε και άλλους τέσσερις διαπραγματευτές.

Ένας άλλος υπάλληλος, ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, καταδικάστηκε σε καταναγκαστική εργασία και ιδεολογική εκπαίδευση, αναφέρει η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Η Chosun, η πιο γνωστή ημερήσια εφημερίδα της Νότιας Κορέας, επικαλέστηκε ανώνυμη πηγή της Βόρειας Κορέας βάσει της οποίας ο Κιμ Χιοκ Τσολ ανακρίθηκε και εκτελέστηκε στο αεροδρόμιο Mirim τον Μάρτιο μαζί με τους τέσσερις υπαλλήλους του υπουργείου εξωτερικών.

Πιστεύεται ότι οι εκτελέσεις έγιναν για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού από την αποτυχημένη διάσκεψη του Ανόι, κατά την οποία ο Τραμπ απέρριψε την προσφορά του Κιμ να διακόψει το πυρηνικό συγκρότημα Yongbyon σε αντάλλαγμα για την επιβολή κυρώσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε μια ολοκληρωμένη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της διάλυσης των άλλων κρυφών πυρηνικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Κορέας.

«Ο Κιμ θεωρεί πως ταπεινώθηκε διεθνώς και επέστρεψε στο σπίτι χωρίς... οικονομικά δώρα», δήλωσε ο Lee Seong-hyon, ερευνητής στο Ινστιτούτο Sejong «Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη γι ’αυτό. Οι εκτελέσεις αυτού του είδους φαίνονται πολύ φυσιολογική κατάσταση κάτω από τη δικτατορία του Κιμ.»

Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ καταδικάστηκε σε σκληρή εργασία στην επαρχία Jagang μετά την απόλυση του, ανέφερε η εφημερίδα. Ο Σιν Χιε Γιονγκ, ο διερμηνέας του Κιμ στη συνάντηση στο Ανόι, έχει επίσης κρατηθεί σε στρατόπεδο για πολιτικούς κρατούμενους για υπονόμευση της εξουσίας του, κάνοντας ένα κρίσιμο λάθος στην ερμηνεία, πρόσθεσε η Chosun. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.