Header Ads

Οι Extinction Rebellion κλείνουν το Χίθροου την επομένη του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει. Μιλάμε για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου με την Δευτέρα 17 να είναι αργία και να δημιουργεί τις ιδανικές προϋποθέσεις για μικρή καλοκαιρινή εξόρμηση. Την πρώτη του φετινού καλοκαιριού. Δεν είναι λίγοι από εμάς που προτιμάμε μία απόδραση εκτός συνόρων, με το Λονδίνο να αποτελεί μίας πρώτης τάξεως προορισμό. Περίπου.

Δυστυχώς μία τέτοια εκδρομή θα πρέπει να προκύψει μετά από σκέψη καθώς η οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος και γνωστοί ακτιβιστές Extinction Rebellion έχουν προγραμματίσει  να χρησιμοποιήσουν ντρόουνς πάνω από τον εναέριο χώρο του αεροδρομίου του Λονδίνου, Χίθροου, σε μία εκστρατεία διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας του νέου αεροδιαδρόμου που ετοιμάζεται να κατασκευαστεί.

«Στις 18 Ιουνίου σκοπεύουμε να προβούμε σε μη βίαιες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι αρχές του Χίθροου θα κλείσουν το αεροδρόμιο για την ημέρα, ούτως ώστε να κατανοήσουν τον αντίκτυπο αντίκτυπου των υψηλών εκπομπών  άνθρακα, που παράγουν τα αεροπλάνα, στο περιβάλλον. Δεν πρόκειται για μία κίνηση που στόχο έχει το επιβατικό κοινό, αλλά για μία στόχο έχει την ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης και την ενεργή δραστηριοποίηση της στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Η ενέργεια μας μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους ταξιδιώτες, αλλά έχουν ενημερωθεί εγκαίρως έτσι ώστε να διαμορφώσουν κατάλληλα το πρόγραμμά τους », ανακοίνωσαν την Πέμπτη 30 Ιουνίου οι Extinction Rebellion.

 Σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της HuffPost UK, αν η κυβέρνηση δεν δείξει διάθεση να ικανοποιήσει το αίτημα τους για την μη δημιουργία του τρίτου αεροδιαδρόμου, μετά την διακοπή πτήσεων στις 18 Ιουνίου, τότε οι ακτιβιστές θα προχωρήσουν σε νέο κλείσιμο του εναέριου χώρου, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου.

Πηγή: HuffPost UK

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.