Header Ads

Υπουργικό συμβούλιο: Αποφάσεις για τη Δικαιοσύνη με προεδρικό αστερίσκο

Εικοσάλεπτη τηλεφωνική συνομιλία είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε πριν από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά την στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο αναρτήσεις επιμένουν να τον εμφανίζουν ότι δεν θα υπογράψει τον διορισμό της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, πηγές της Προεδρίας σχολίαζαν πως «ο Πρόεδρος δεν παίρνει θέση μέχρι να του πάει υπογεγραμμένο το Προεδρικό Διάταγμα από την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και θα τοποθετηθεί τότε». Υπενθυμίζεται ότι και το 2016 ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε υπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα την 1η Ιουλίου, όταν είχε συνταξιοδοτηθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Τρεις κριτικές και μία διάψευση

Πάντως στο υπουργικό συμβούλιο εκφράσθηκαν και προβληματισμούς από κορυφαίους υπουργούς. Η διαφωνία – και μάλιστα διπλή – καταγράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα και αφορούσε αφενός την απόφαση να προχωρήσουν οι επιλογές για την ηγεσία της Δικαιοσύνης αλλά και τα πρόσωπα που επιλέγησαν. «Να σε επιλογές με την μικρότερη ”φασαρία”» είπε.

Θετικά για την υποψηφιότητα Βουρλιώτη για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκφράσθηκε υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης θυμίζοντας ότι είναι ο δικαστής που οδήγησε την Χρυσή Αυγή στο εδώλιο.

Επίσης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας συνέστησε να αποφεύγονται οι κραδασμοί κατά την προεκλογική περίοδο. Σημειώνεται όμω,ς ότι οι αποφάσεις του υπουργικού ήταν ομόφωνες.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης υποχρεώθηκε να διαψεύσει ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που τον εμφάνιζε να δηλώνει στο υπουργικό συμβούλιο ότι αποχωρεί από την πολιτική.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.