Header Ads

Νιγηρία: Ταμίας υπουργείου άρπαξε 100.000 ευρώ και είπε ότι τα έφαγε φίδι

Μια δημόσια υπάλληλος στη Νιγηρία, που υποστήριζε ότι ένα φίδι έφαγε χαρτονομίσματα αξίας περίπου 100.000 ευρώ, δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές της χώρας της που της άσκησαν δίωξη για κατάχρηση δημόσιων πόρων.

Η Φιλομίνα Τσίσε, ταμίας στο τοπικό υπουργείο Παιδείας της Πολιτείας Μπένιου, στην κεντρική Νιγηρία, οδηγήθηκε σήμερα μαζί με πέντε συγκατηγορούμενούς της στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αμπούτζα, όπως έγινε γνωστό από την Επιτροπή Οικονομικών Εγκλημάτων (EFCC).

Οι υπάλληλοι αυτοί συνελήφθησαν το 2018, μετά από μια έρευνα για την κλοπή 35 εκατομμυρίων νάιρα (97.500 δολάρια) που προορίζονταν για τα τοπικά πανεπιστήμια. Μια υπόθεση που δεν έχει τίποτα το ξεχωριστό στη Νιγηρία, χώρα που μαστίζεται από τη διαφθορά και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Η υπόθεση της Τσίσε όμως έκανε πάταγο όταν η κατηγορουμένη διαβεβαίωσε ότι ένα μυστηριώδες φίδι έφαγε τα χρήματα, προσπαθώντας με αυτήν την εξωτική δικαιολογία να εξηγήσει την εξαφάνισή τους από τα ταμεία.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου διέταξε την προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων, μέχρι την επόμενη ακροαματική διαδικασία όπου μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχμαντού Μπουχάρι έχει δεσμευτεί ότι θα εξαλείψει τη διαφθορά.

Πηγή: ΑΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.