Header Ads

Facebook: Ο επικεφαλής της εσωτερικής ασφάλειας του Ζάκερμπεργκ διερευνάται για ρατσιστικά σχόλια για τη σύζυγό του

Ο επικεφαλής της προσωπικής ασφάλειας του Μαρκ Ζάκερμπεργκ απομακρύνθηκε των καθηκόντων του και βρίσκεται στο στόχαστρο μιας εσωτερικής έρευνας, έπειτα από κατηγορίες σε βάρος του για σεξιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις, κυρίως εναντίον της συζύγου του διευθύνοντος συμβούλου του Facebook.

Αυτές οι κατηγορίες σε βάρος του πρώην στελέχους της Μυστικής Υπηρεσίας, των πρακτόρων που αναλαμβάνουν την προστασία του προέδρου των ΗΠΑ, προέρχονται από δύο πρώην εργαζόμενους και μεταφέρθηκαν επίσημα στην οικογένεια Ζάκερμπεργκ μέσω ενός δικηγορικού γραφείου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Μάρκ Ζάκερμπεργκ και της Πρισίλα Τσαν.

«Οι σχετικές καταγγελίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς στον εργασιακό χώρο λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ερευνά πάντα, όσο το δυνατόν ταχύτερα, αυτού του είδους τα περιστατικά» διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος.

Ο εμπλεκόμενος «έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τα καθήκοντά του, για όσο διαρκέσει η έρευνα» συμπλήρωσε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ πρόσθεσε ότι η οικογένεια ανέθεσε σε ένα δικηγορικό γραφείο να ερευνήσει τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με τον οικονομικό ιστότοπο Business Insider, ο οποίος αποκάλυψε την υπόθεση, ο επικεφαλής ασφαλείας κατηγορείται ότι προέβη σε ομοφοβικές, σεξιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις σε βάρος άλλων εργαζομένων, αλλά και της Πρισίλα Τσαν.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.