Header Ads

Μαρόκο: Ισλαμιστής ομολόγησε τον αποκεφαλισμό Σκανδιναβής τουρίστριας

Ο φερόμενος αρχηγός ενός πυρήνα τζιχαντιστών δήλωσε σε μαροκινό δικαστήριο ότι αποκεφάλισε μια από δύο Σκανδιναβές τουρίστριες που έκαναν πεζοπορία στην οροσειρά του Άτλαντα.

Η Λουΐζα Βεστεράγκερ Γιέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και η Μάρεν Ουέλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, βρέθηκαν αποκεφαλισμένες σε απομονωμένη περιοχή τον Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Αμπντεσαμάντ Ετζούντ, 25χρονος πλανόδιος πωλητής, δήλωσε στο δικαστήριο «αποκεφάλισα μία από αυτές...το μετανιώνω».

 

 

Ο ίδιος και άλλοι 23 φερόμενοι ισλαμιστές δικάζονται στο Σαλέ, κοντά στο Ραμπάτ. Τρεις εξ αυτών, ο Ετζούντ, ο Γιούνες Ουαζιγιάντ, 27 ετών, και ο Ρατσίντ Αφάτι, 33 ετών, κατηγορούνται πως δήλωσαν πίστη στο ISIS και διέπραξαν τις δολοφονίες. Εάν βρεθούν ένοχοι, μπορεί να τους επιβληθεί θανατική ποινή.

Η ταυτότητα του θύματος του Ετζούντ δεν έγινε γνωστή. Οι τρεις τους είναι οι μόνοι που κατηγορούνται ευθέως για τις δολοφονίες. Και οι 24 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία.

Τα πτώματα βρέθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου σε απομονωμένη περιοχή κοντά στο όρος Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή του Μαρόκου, και δημοφιλή προορισμό για πεζοπόρους. Οι δύο γυναίκες, που ήταν συγκάτοικοι στο Πανεπιστήμιο Μπο της Νορβηγίας, ήταν σε χριστουγεννιάτικο ταξίδι για κάμπινγκ και έκαναν προετοιμασία για να γίνουν ξεναγοί/ οδηγοί.

 

 

Βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό της μίας κυκλοφόρησε ευρέως στα social media από τους υποστηρικτές του ISIS. Η αστυνομία της Νορβηγίας έχει πει ότι το βίντεο είναι σχεδόν σίγουρα πραγματικό, Στη Δανία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον 14 ατόμων που φέρονται να το διαμοιράστηκαν.

Στο δικαστήριο ο Ετζούντ είπε πως «αγαπούσαμε το Ισλαμικό Κράτος και προσευχόμασταν στον Θεό για αυτό».

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Μαρόκου είπε, σύμφωνα με το AFP, ότι η ομάδα εμπνεύστηκε από το ISIS αλλά δεν είχε επαφές με μαχητές του σε εμπόλεμες ζώνες.

Στο βίντεο, ο ένας από τους ισλαμιστές αναφέρεται στους «εχθρούς του Αλλάχ» και ισχυρίζεται πως οι φόνοι είναι εκδίκηση για τους θανάτους τζιχαντιστών στη Συρία.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.