Header Ads

ΑΣΕΠ 3Κ 2018 : Εξαίρεσαν την προκήρυξη από το «πάγωμα» λόγω εκλογών – Μπαλάκι οι υποψήφιοι για διορισμούς πάνω στην κάλπη

ΑΣΕΠ  photo: Eurokinissi

Δεν έχει τέλος η αγωνία των δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 3Κ 2018 για τον διορισμό τους στους ΟΤΑ. Tο ΑΣΕΠ έχει ολοκληρώσει την διαδικασία επιλογής και εντός δεκαημέρου θα ανανοινώσει πίνακα επιτυχόντων.

Το θέμα της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2018 για τις 8.166 θέσεις στους ΟΤΑ απλά γίνεται ένα προεκλογικό παιχνίδι στην πλάτη οικογενειών που αγωνιούν για την τύχη τους και το δικαίωμα στην εργασία. Όπως άλλωστε έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν από εκείνους που σήμερα αποτελούν «το παλιό πολιτικό σύστημα».

Επίσης, τα διάφορα κέντρα εξυπηρέτησης συμφερόντων έχουν ανοιχτούς διαύλους και με συγκεκριμένες ιστοσελίδες που είτε ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ είτε παρέχουν και υπηρεσίες – με το αζημίωτο βέβαια - σε ανέργους που ψάχνουν μια θέση στον ήλιο. Τέτοιου είδους συστήματα αναπτύχθηκαν σε ένα Συμβούλιο που εμφανίζεται να στέλνει πληροφορίες σε όσους προσφέρουν παράλληλα «υπηρεσίες του 50άρικου» σε υποψήφιους για δουλειά ενώ παρατηρούνται και φαινόμενα με πρώην στελέχη διευθύνσεων υπουργείων να συνεργάζονται με τέτοιου είδους «φάμπρικες» πάντα για την ενημέρωση των υποψηφίων.

Όπως φαίνεται στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου στο νόμο για την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας συμπεριελήφθηκε άρθρο για την εξαίρεση ανακοίνωσης αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ και του διορισμού των επιτυχόντων στους ΟΤΑ σε περίπτωση εκλογώ ν όπου προβλέπεται απαγόρευση τέτοιων αποφάσεων.

ΑΣΕΠ 3Κ 2018

Στο άρθρο 86 αναφέρεται ότι :
Εξαιρούνται των περιορισμών του παρόντος:
α) οι διορισμοί και οι προσλήψεις μόνιμου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού στους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών, εφόσον οι προκηρύξεις για την πλήρωση των αντίστοιχων θέσεων δημοσιεύτηκαν από το Α.Σ.Ε.Π. πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών,
β) οι διορισμοί, οι προσλήψεις και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή για την πλήρωση των θέσεων που περιλαμβάνονται στην Προκήρυξη 3Κ/2018 ΑΣΕΠ (τ. Α.Σ.Ε.Π. 4/ 2018),

Όπως είχαν αποκαλύψει τα Dikaiologitika News τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης προκήρυξης των τελευταίων ετών, δεν θα αργήσουν να εκδοθούν. Στο ΑΣΕΠ καταβάλεται μεγάλη προσπάθεια να εκδοθούν εντός των επόμενων ημερών, ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είχαμε ήδη αναφέρει, αυτές τις μέρες γίνεται έλεγχος και των τελευταίων φακέλων για να ανακοινωθούν και τα οριστικά αποτελέσματα.

Στο υπουργείο Εσωτερικών πριν από αρκετές μέρες υπήρχε προβληματισμός. Είχε συζητηθεί ότι εάν τα αποτελέσματα είχαν ανακοινωθεί την εβδομάδα των εκλογών, θα είχε θεωρηθεί ότι πρόκειται για κλασική προεκλογική κίνηση. Κάτι που φάνηκε και με την παροχή 13η σύνταξης, την οποία πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο η κυβέρνηση, βλέποντας κανείς τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Το πιο βασικό ερώτημα που τέθηκε όμως είναι το εξής: « Όταν έχεις περίπου 150.000 υποψήφιους και ανακοινώσεις αποτελέσματα, θα γελάσουν οι 8.000 και θα κλάψουν οι υπόλοιποι 142.000. Τι λοιπόν είναι σωστό να γίνει προ των εκλογών; Να τα ανακοινώσεις και να έχεις 142.000 απογοητευμένους που θα καταγγείλουν και την διαδικασία λίγο πριν πάνε να ψηφίσουν ή να γίνει η ανακοίνωση μετά την κάλπη;»

Ο ΑΣΕΠ βέβαια δεν έχει τέτοιο σκεπτικό ούτε κινείται με βάση τις πολιτικές εξελίξεις καθώς είναι ανεξάρτητη αρχή αλλά όλοι γνωρίζουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει «πρόβλημα», ιδιαίτερα λίγες μέρες πριν τις εκλογές.
Πάντως τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να εκδοθούν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το επόμενο 10ήμερο θα έχουμε «λευκό καπνό» από το ΑΣΕΠ με την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

Γιάννης Χρηστάκος
Από το Blogger.