Header Ads

Ισπανία: Youtuber έδωσε σε άστεγο μπισκότα με οδοντόκρεμα αλλά το πλήρωσε ακριβά

Eνας γνωστός Ισπανός YouTuber καταδικάστηκε την Παρασκευή επειδή σε ένα βίντεό του ταπείνωσε έναν άστεγο άνδρα στη Βαρκελώνη, προσφέροντάς του μπισκότα γεμιστά με οδοντόκρεμα.

Ο Καν-Ούα Ρεν, γνωστότερος με το ψευδώνυμο ReSet στο YouTube, 19 ετών την εποχή των γεγονότων, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βαρκελώνης σε φυλάκιση 15 μηνών. Η δικαστής διέταξε επίσης να κλείσουν τα «κανάλια» του στο διαδίκτυο επί πέντε χρόνια και να καταβάλει αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ στο θύμα του.

Στην Ισπανία συνήθως δίνεται αναστολή στις ποινές φυλάκισης που είναι μικρότερες των 24 μηνών, εφόσον ο κατηγορούμενος δεν έχει προηγούμενες καταδίκες.

Το επίμαχο βίντεο, που πλέον έχει αποσυρθεί, αναρτήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στο «κανάλι» του ReSet στο YouTube. Ο νεαρός είχε βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να αδειάζει την κρέμα από τα μπισκότα και να την αντικαθιστά με οδοντόκρεμα. Κατόπιν, τα «πρόσφερε» μαζί με ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ σε έναν Ρουμάνο επαίτη.

«Ισως να το παράκανα αλλά δείτε τη θετική πλευρά, αυτό θα τον βοηθήσει να πλύνει τα δόντια του, δεν νομίζω ότι τα πλένει συχνά αφότου έγινε φτωχός», λέει κατόπιν, απευθυνόμενος στους συνδρομητές του, ένας εκ των οποίων τον είχε «προκαλέσει» να κάνει αυτή τη «φάρσα».

Η δικαστής σημείωσε στην απόφασή της ότι ο άστεγος άνδρας έκανε εμετό.

Μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε το βίντεό του ο ReSet προσπάθησε να αποκαταστήσει τη φήμη του, αλλά τα έκανε χειρότερα: ανάρτησε ένα καινούριο, στο οποίο πήγε να δει το θύμα του και του έδωσε άλλα 20 ευρώ. «Αν το είχα κάνει σε κάποιον φυσιολογικό άνθρωπο, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα, αλλά επειδή αυτός είναι άστεγος, ο κόσμος διαμαρτύρεται», σχολίασε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Καν-Ούα Ρεν προσπάθησε να εμποδίσει τον άτυχο Ρουμάνο να τον καταγγείλει, προσφέροντάς του 300 ευρώ και ένα καινούριο... βίντεο, στο οποίο οι δυο τους θα περνούσαν μαζί μια νύχτα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε κάνει παρόμοιες φάρσες και σε άλλους ευάλωτους ανθρώπους και είχε αναρτήσει τα βίντεο στο κανάλι του, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο χρήματα, μέσω των διαφημίσεων.

«Κάνω σόου, στο κόσμο αρέσουν οι νοσηρές καταστάσεις», δικαιολογήθηκε ο ίδιος στο δικαστήριο.

Πάντως, τα δύο κανάλια του ReSet στο YouTube, που έχουν 1,2 εκατομμύριο και 250.000 συνδρομητές αντίστοιχα, λειτουργούσαν κανονικά την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.