Header Ads

Toυλάχιστον επτά νεκροί μετά από βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

Βομβιστής-καμικάζι που βρισκόταν στο τιμόνι αυτοκινήτου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών, που φαίνεται πως είχε στόχο οχηματοπομπή ενός διεθνούς οργανισμού στην Καμπούλ, σκότωσε ή τραυμάτισε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν μέσα σε δύο ημέρες.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής.

Μία ημέρα νωρίτερα, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι έξω από στρατιωτική ακαδημία στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

«Ήταν επίθεση βομβιστή-καμικάζι με στόχο ξένους», είπε αξιωματικός των σωμάτων ασφαλείας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Κατά την πηγή αυτή, τέσσερις κάτοικοι της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν όταν έγινε η έκρηξη, η οποία προκάλεσε ζημιές στα SUV με τα οποία κινούνταν οι εργαζόμενοι σε διεθνή οργανισμό. Υπάρχουν θύματα και μεταξύ των ξένων, συμπλήρωσε.

Η έκρηξη έγινε σε δρόμο προς την Τζαλαλάμπαντ, στον ανατολικό τομέα της πόλης, όπου υπάρχουν αρκετές εγκαταστάσεις του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας κι έχουν γίνει επανειλημμένα επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.