Header Ads

Τα 42 εκατ. άγγιξε η επένδυση της Grecotel σε 5 ξενοδοχεία

Οπως έχω αναφέρει σε προγενέστερα άρθρα μου, η ανέλιξη του ελληνικού τουρισμού δεν επήλθε τυχαία, καθώς οι ιδιωτικές επενδύσεις σε ξενοδοχεία αύξησαν τα διαθέσιμα δωμάτια, αφενός, και αφετέρου βελτίωσαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς τα νέα ξενοδοχεία είναι κυρίως 5 και 4 αστέρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διετία 2017 – 2018, οι Ελληνες ξενοδόχοι ξόδεψαν περίπου 1,618 δισ. ευρώ, για την ανακαίνιση παλαιότερων ξενοδοχείων (κυρίως) και την κατασκευή καινούργιων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επένδυση των 42 εκατ. ευρώ του ομίλου Grecotel, που είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, με πάνω από 50 χρόνια στο χώρο και 27 μονάδες, σε: Αττική, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κω, Ρόδο, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Μύκονο, Αλεξανδρούπολη και Λάρισα.

Ο όμιλος, ήδη υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης και επέκτασης 5 πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, συνολικού ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα αφορά τα ξενοδοχεία Pella Beach (Χαλκιδική), Corfu Imperial (Κέρκυρα), Casa Marron (Πελοπόννησο), Lux Me Rodos (Ρόδο) και Olympia Riviera & Aqua Park (Πελοπόννησο).

Μάλιστα, προ ημερών, άνοιξε τις πύλες του το Casa Marron στην Πελοπόννησο (πρώην Lakopetra Beach), το οποίο προσφέρει ένα πολυτελές all inclusive προϊόν.

«Επενδύσαμε στην ανάδειξη ενός ξεχωριστού θέρετρου, που αποτελεί έναν από τους πιο μαγευτικούς τόπους και αγαπημένους προορισμούς σε όλη την Πελοπόννησο,» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Grecotel, Bασίλης Μηναδάκης. 

Το ανακαινισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα «τρίτης γενιάς», της Grecotel, που συνδυάζει το μοντέρνο με το μεσογειακό ύφος, είναι εμπνευσμένο από το τοπικό αρχιτεκτονικό στυλ και συνθέτει με απόλυτη ισορροπία το παραδοσιακό και το σύγχρονο, χρωματισμένο με ευφάνταστες εξωτικές πινελιές. To Casa Marron δανείζεται το όνομά του από το χρώμα της εύφορης Πελοποννησιακής γης, στρέφοντας ταυτόχρονα το βλέμμα στα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Στην παραλία της Λακόπετρας, σε μια έκταση 80.000 τ.μ., ανάμεσα σε εξωτικούς φοίνικες, ελιές και πολύχρωμους κήπους, υπάρχουν 172 δωμάτια στο κεντρικό κτίριο καθώς και 92 ευρύχωρα μπανγκαλόου.

Δημήτρης Μπαλής / HuffPost Greece
Από το Blogger.