Header Ads

Φύσσας, Μπογδάνος, Παπαδημητρίου και οι άλλοι πέντε νέοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα κόμματα για τις επερχόμενες εκλογές του Ιουλίου, με τη Νέα Δημοκρατία να ανακοινώνει οκτώ νέους υποψηφίους.

Στη ΝΔ επισημαίνουν πως οι υποψήφιοι αυτοί ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν διεκδικήσει την ψήφο για την είσοδό τους στη Βουλή.

Όπως λένε στη ΝΔ «το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θέλει να ενώσει όλους τους Έλληνες στην κοινή προσπάθεια για να γίνει η Ελλάδα μια φωτεινή χώρα, συμβολίζουν τα πρώτα οκτώ ονόματα υποψηφίων βουλευτών με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και διακριτή επαγγελματική δράση που ανακοινώνει σήμερα η ΝΔ μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών».

Δείτε τα βιογραφικά τους:


Ρένα Βασιλάκη

Υποψήφια βουλευτής Β Αθηνών, Νότιου Τομέα

Η Ρένα Βασιλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η επαφή της με τη Δημόσια Διοίκηση έχει ως αφετηρία το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Από το 2004 μέχρι σήμερα, διαχειρίστηκε με επιτυχία τον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων των ιδιαιτέρων γραφείων τεσσάρων Υπουργών. Επίσης μέχρι και το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος των Ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας. Το 2010 έλαβε την πρώτη θέση σε σταυρούς ως Περιφερειακή σύμβουλος στο Νότιο Τομέα Αθηνών. Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για τρεις θητείες μέχρι και το 12ο Συνέδριο του κόμματος το Δεκέμβριο του 2018.

Είναι ενεργό μέλος της Παγκρητίου Ενώσεως, του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου και της Ενώσεως Γυναικών Κρήτης. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Εταιρείας φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για δεκαπέντε συνεχόμενα έτη. Είναι Πρόεδρος του σωματείου Αθηναΐδες, τμήματος των Daughters of Penelope, του γυναικείου τμήματος του μεγαλύτερου Ελληνοαμερικανικού οργανισμού των AHEPΑ, προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό έργο όπως η υποστήριξη σε παιδιά που δεν έχουν τη δύναμη να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, στην τρίτη ηλικία, η διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη.



Αντώνης Γιαννικουρής

Υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1979. Εκτός από τη Ρόδο, έλκει την καταγωγή του από την Κω, τη Σύμη και την Κάλυμνο. Το 2002 αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε στην Αθήνα έως το 2004 και στη συνέχεια επέστρεψε στην γενέτειρά του, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά έως σήμερα. Από το 2004 έως το 2011 έχει διατελέσει επικεφαλής κλιμακίων Ν. Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού, για την διατήρηση της μορφολογίας των παραδοσιακών οικισμών καθώς και την εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών σημαντικών έργων για την περιοχή. Έχει διατελέσει α’ αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, και έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος ΔΣ σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, σε οργανώσεις δράσεως εθελοντισμού, Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας της Ελληνικής Περιφέρειας (AHEPA HELLAS D-25), Β ́Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και μέλος του Παγκόσμιου θεσμού Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.

 

Δημήτρης Μαρκόπουλος

Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Πειραιά

 Ο Δημητρης Μαρκοπουλος, 44 ετών, είναι διευθυντικό στέλεχος στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα στην οποία εργάζεται εδώ και 15 χρόνια, και γνωστός αναλυτής στην τηλεόραση με καθημερινή παρουσία ετών σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά ενώ έχει διατελέσει για χρόνια οικονομικός και πολιτικός ρεπόρτερ και αναλυτής. Με σπουδές στα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία και δεύτερο πτυχίο στην πολιτισμολογία, εργάστηκε ως δημοσιογραφος, διευθυντής ή αρχισυντακτης σε ΜΜΕ όπως οι εφημερίδες Μακεδονία, Παραπολιτικά, περιοδικά στο χώρο της οικονομίας όπως τα Fortune, Retail Business, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Το 2010 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση ως ο κορυφαίος οικονομικός δημοσιογραφος της Ελλάδας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.



Τώνια Μοροπούλου

Υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσων

Η Τώνια Μοροπούλου γεννήθηκε στη Ρόδο. Είναι Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Διαθέτει 43 έτη ακαδημαϊκής και επαγγελματικής δραστηριότητας, πρωτοστατώντας στην καινοτόμο διεπιστημονική έρευνα στην προστασία μνημείων.

Έχει εκτεταμένο επιστημονικό και τεχνικό έργο σε εμβληματικά μνημεία, όπως το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ο Ναός του Πυθίου Απόλλωνα και το Ερημόκαστρο της Ρόδου, Βυζαντινές Μονές στο Άγιο Όρος, την Κρήτη και τη Σερβία, καθώς και σε ενετικές οχυρώσεις, μνημεία και ναούς και ιστορικές πόλεις στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ έχει εκπονήσει 150 προγράμματα για την τοπική αειφορική ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα και 175 μελέτες αποκατάστασης μνημείων. Συνέβαλε σταθερά στην προστασία και ανάδειξη των Ιστορικών Πόλεων, και ειδικότερα της Ρόδου, του Ρεθύμνου και της Κέρκυρας. Με το όραμα και την συμβολή της υπεγράφησαν συμφωνίες με το Υπουργείο Πολιτισμού για την Προστασία και Διαχείριση των Ιστορικών Πόλεων (1984-1990) με τη συμμετοχή των τοπικών και περιφερειακών φορέων. Σήμερα είναι επικεφαλής της Επιτροπής για τη σύνταξη ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου για την ανάδειξη του ιστορικά διεθνούς και κοινωνικού χαρακτήρα της και τη διασφάλιση της αειφόρου προστασίας της.

Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, όπως το βραβείο «ΥΠΑΤΙΑ» από το Σύλλογο Ελληνίδων Επιστημόνων, το Μεγαλόσταυρο του Μεγάλου Ταξιάρχη του Παναγίου Τάφου και έχει προταθεί για το διεθνές βραβείο Giuseppe Sciacca που θα της απονεμηθεί το Νοέμβριο του 2019 στο Βατικανό.

Έναυσμα για την πορεία της που συνδέει την Εκπαίδευση με την Κοινωνία και τη δημόσια γενικά δράση και προσφορά, υπήρξε η συμμετοχή της στην ηγεσία του φοιτητικού κινήματος κατά της Δικτατορίας, ως Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής και πρώτη εκφωνήτρια του Πομπού της κατάληψης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του ’73.

 

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος γεννήθηκε πριν από 39 χρόνια στην Πλατεία Αμερικής. Εκεί μεγάλωσε και διατηρεί σπίτι και γραφείο. Ως πρόεδρος δεκαπενταμελούς έφτιαξε βιβλιοθήκες σε ακριτικά χωριά και ως δαπίτης έδωσε μάχες στη Γενική Συνέλευση και τη Σύγκλητο του Παντείου ενάντια σε ιδεολογίες ολοκληρωτισμού και ανομίας. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ, πήρε ΜΑ στη Φιλοσοφία από το King’s College London και συνέχισε με Μακροοικονομικά στο London Business School. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, ενώ εργάστηκε για τρία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στο Λονδίνο.

Εργάστηκε στον Τύπο από τα 18 του, επανήλθε στα ΜΜΕ στον City 99,5 τον Ελεύθερο Τύπο, τον Flash και τη FAQ και το 2010 εντάχθηκε στον ΣΚΑΪ. Από το 2017 είναι Διευθυντής Προγράμματος στον ΘΕΜΑ 104,6, δημοσιογράφος στο Πρώτο Θέμα και εκδότης του meaculpa.gr.

Όπως λέει και ο ίδιος, από την αρχή ήταν απόλυτα ταυτισμένος με την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ, και επιδιώκει εφεξής “να αποτελέσει μια δυναμική κοινοβουλευτική φωνή στο πλευρό του ως πρωθυπουργού, στον δρόμο της επιστροφής όλων στον καλύτερό μας εαυτό”.


Μπάμπης Παπαδημητρίου

Υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών, Νότιου Τομέα

Δημοσιογράφος, υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ στις εφημερίδες «Η Καθημερινή» και «Το Βήμα». Διευθυντής, παραγωγός, οικονομικός και πολιτικός αναλυτής στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Εργάστηκε ως σύμβουλος διοίκησης στις τράπεζες Εμπορική και Eurobank, ενώ ήταν σύμβουλος Τύπου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Είχε οριστεί σύμβουλος Τύπου στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα. Μετά τις σπουδές του απασχολήθηκε ως στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Παρίσι και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στα Χρηματοοικονομικά και την Οικονομική Ιστορία. Μιλά γαλλικά και αγγλικά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και έζησε σε Εξάρχεια, Γκύζη, Παγκράτι και Γλυφάδα.

 

Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Υποψήφια βουλευτής Β’ Πειραιά

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη σπούδασε Οικονομικά στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές της για 1 έτος με υποτροφία στη Ρεν της Γαλλίας. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσεων καθώς και στη Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων. Είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας CJT-Sports Management and Consulting και δραστηριοποιείται στην διοργάνωση και προβολή αθλητικών εκδηλώσεων. Από το 2012 υπηρετεί τον Ολυμπιακό από τη θέση του Γενικού Αρχηγού και από το Δεκέμβριο του 2016 έως και σήμερα από την θέση της Γενικής Γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

 

Τάκης Φύσσας,

Υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Ο Τάκης Φύσσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, μέλος της χρυσής Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τους ερασιτέχνες του Πανιωνίου. Έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική στις 27 Ιανουαρίου 1991 ως ερασιτέχνης. Αγωνίστηκε στον Πανιώνιο ως το τέλος του 1998, κατακτώντας μαζί του το κύπελλο Ελλάδας (1997-98). Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, στην πορτογαλική Μπενφίκα και στη σκωτσέζικη Χαρτς. Το 2007 επανήλθε στον Παναθηναϊκό και τον Ιούλιο του 2008 αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, σε ηλικία 35 ετών.

Το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1999. Συνολικά με τη γαλανόλευκη φανέλα αγωνίστηκε 60 φορές και σημείωσε 4 τέρματα. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του υπήρξε η κατάκτηση του Euro 2004 στην Πορτογαλία, όπου αγωνίστηκε και στους έξι αγώνες της Ελλάδας. Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση συνέχισε να βρίσκεται στον χώρο του ποδοσφαίρου από τη θέση του τεχνικού διευθυντή των εθνικών ομάδων Ανδρών και Ελπίδων της Ελλάδας, ενώ σήμερα είναι Διευθυντής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 . Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ Πειραιά και μιλάει δύο γλώσσες, Αγγλικά και Πορτογαλικά. Προέρχεται από ναυτική οικογένεια, αφού ο πατέρας του Γιάννης Φύσσας ήταν αρχιπλοίαρχος στο εμπορικό ναυτικό. Είναι παντρεμένος με την Ψυχολόγο Χριστίνα Χατζή και έχουν δύο κόρες 8 και 13 ετών.



Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.