Header Ads

Η χρήση κινητού κατά την οδήγηση πρώτη αιτία των τροχαίων ατυχημάτων

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπη η νέα γενιά οδηγών, σύμφωνα με όσα μαρτυρούν οι στατιστικές αναφορικά με τα τροχαία δυστυχήματα που γίνονται στο δρόμο.

Η απόσπαση της προσοχής ειδικότερα επιφυλάσσει μεγαλύτερο ρίσκο ακόμα και από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Εμπειρογνώμονες από ολόκληρο τον κόσμο συναντώνται στη Βικτόρια προκειμένου να συζητήσουν για τους λόγους που έχουν οδηγήσει σε 137 θανάτους μόνο φέτος, την ώρα που την περασμένη χρονιά έφτασαν τους 88 στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Μιλώντας πριν από τη διάσκεψη, η αρμόδια για τις μεταφορές υπουργός, Τζάλα Πολφόρντ, δήλωσε ότι μια νέα εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης θα αναδείξει τον κίνδυνο που διατρέχουν οι οδηγοί όταν χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Η χρήση των κινητών τηλεφώνων στα αυτοκίνητα είναι ότι ήταν κάποτε η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ», συμπλήρωσε ενώ διευκρίνισε πως με βάση τα πορίσματα της έρευνας, οι οδηγοί που σπαταλούν περίπου δύο δευτερόλεπτα για να μιλήσουν στο κινητό τους, είναι σαν να έχουν δεμένα τα μάτια για 55 μέτρα, αν τρέχουν με ταχύτητα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Άλλη έρευνα που εκπονήθηκε για το θέμα αποκαλύπτει πως οι 1.742 οδηγοί της Βικτόρια ηλικίας 18-60 ετών είχαν χρησιμοποιήσει παράνομα τις συσκευές τους κατά την οδήγηση.

Η μελέτη δείχνει επίσης πως οι αυτοκινητιστές όλων των ηλικιών παραβλέπουν τον κίνδυνο, αναφέρει ο Τζο Καλαφιόρ, που επίσης κάνει λόγο για περίπου 22.000 νέους τραυματίες ετησίως.

Ο ίδιος εξηγεί πως την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε σε ένα νοσοκομείο στην Βικτόρια και οι μισοί από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν για τροχαία παραδέχτηκαν ότι μιλούσαν στα τηλέφωνά τους.

Εκτός από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και την ταχύτητα, τα οποία συχνά αποτελούν παράγοντες θανατηφόρων ατυχημάτων, η διάσπαση της προσοχής συνεχίζει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους δολοφόνους, λένε από την πλευρά τους οι αστυνομικοί.

(Με πληροφορίες από Guardian

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.