Header Ads

Στην Κυψέλη συνελήφθη ο τζιχαντιστής που άφησε παιδί να πεθάνει από τη δίψα

Στην περιοχή της Κυψέλης εντοπίστηκε από πάνοπλους άντρες της Αντιτρομοκρατικής ο 27χρονος Ιρακινός, ο οποίος θα εκδοθεί στη Γερμανία για εγκλήματα που διέπραξε το 2014 και το 2015.

Ο 27χρονος συνελήφθη πριν από περίπου 20 ημέρες, ύστερα από πληροφορίες των γερμανικών Αρχών και κρατείται σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί στη Γερμανία για να δικαστεί.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, γιατί φέρεται να «αγόρασε» το 2015 στο Ιράκ ένα 5χρονο κορίτσι Γιεζίντι (θρησκευτική ομάδα που διώκεται από τους τζιχαντιστές), το οποίο το βασάνισε και το άφησε να πεθάνει από τη δίψα.

Ο 27χρονος ζούσε στο Ιράκ μαζί με τη Γερμανίδα σύντροφό του. Εκεί φέρονται να είχαν δραστηριότητα με το Ισλαμικό Κράτος. Η σύντροφός του συνελήφθη το 2014 και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη στη Γερμανία. Ο 27χρονος είχε διαφύγει της σύλληψης. Με άγνωστο τρόπο κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Η δράση της συζύγου 

Η κατηγορούμενη, 27 ετών σήμερα, η οποία αντιμετωπίζει ακόμη και ποινή ισοβίων, είχε εγκαταλείψει τη χώρα της για να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους το 2014.

Το 2015 η 27χρονη και ο σύζυγός της αγόρασαν ένα κοριτσάκι πέντε ετών και τη μητέρα του για να τις χρησιμοποιήσουν ως σκλάβες. Ένα χρόνο μετά συνελήφθη στην Τουρκία και εκδόθηκε στη Γερμανία για να δικαστεί. Το καλοκαίρι του 2018 συνελήφθη ξανά ενώ προσπαθούσε να μεταβεί εκ νέου στα εδάφη που είχε υπό έλεγχο το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Σύμφωνα με το Der Spiegel, κατά την αποτυχημένη αυτή προσπάθειά της να φύγει για να ανταμώσει ξανά με τους τζιχαντιστές, η κατηγορούμενη διηγήθηκε στον οδηγό της τη ζωή της στο Ιράκ. Αυτός ωστόσο ήταν στην πραγματικότητα πληροφοριοδότης του FBI και το αυτοκίνητο με το οποίο τη μετέφερε είχε μικρόφωνα. Η εισαγγελία χρησιμοποίησε τις ηχογραφήσεις αυτές για την απαγγελία κατηγοριών εναντίον της.

Αλέξανδρος Καλαφάτης
Από το Blogger.