Header Ads

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε διαφωνίες με την Τουρκία για την Ιντλίμπ

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, επιδιώκοντας να θέσει τέλος στις ερμηνείες που δόθηκαν αναφορικά με το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν την Πέμπτη Πούτιν και Ερντογάν και τις ερμηνείες που δόθηκαν με βάση τις διατυπώσεις των ανακοινώσεων που εξέδωσε το Κρεμλίνο και η τουρκική προεδρία για την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε ότι Ρωσία και Τουρκία δεν έχουν διαφωνίες στο θέμα αυτό.

Η τουρκική πλευρά ανέφερε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει εκεχειρία στην επαρχία Ιντλίμπ ενώ η ανακοίνωση του Κρεμλίνου μιλούσε «για λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την εξουδετέρωση των τρομοκρατικών ομάδων».

Όταν ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ρωτήθηκε για την έκκληση του Τούρκου προέδρου ότι πρέπει να επιτευχθεί εκεχειρία, δήλωσε ότι οι αντάρτες είναι η μία πλευρά εκ πρώτης όψεως που πρέπει να εφαρμόσουν την εκεχειρία.

«Στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν κάποιες διαφωνίες. Πράγματι πρέπει να επιτευχθεί εκεχειρία στο Ιντλίμπ, πρέπει να το πετύχουμε αυτό, ώστε οι τρομοκράτες να σταματήσουν να επιτίθενται από την Ιντλίμπ εναντίον των αμάχων όπως επίσης και ορισμένων μονάδων όπου βρίσκονται δικοί μας στρατιωτικοί, όπως το Χμεϊμίμ»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.