Header Ads

Μποϊκοτάζ από τις Netflix και Disney ζητούν ακτιβιστές στη Βόρεια Ιρλανδία

Οι εταιρείες Netflix και Disney απειλούν να «παγώσουν» την παραγωγή ταινιών στην πολιτεία Τζόρτζια στις ΗΠΑ , εξαιτίας του νέου νόμου περί άμβλωσης. Ωστόσο, καμία από τις εταιρείες δεν έχει ανακοινώσει επίσημα εάν θα συνεχίσουν τις παραγωγές και στη Βόρεια Ιρλανδία , όπου οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ακόμα περισσότερους περιορισμούς στα δικαιώματά τους.

Το νομοσχέδιο της πολιτείας προβλέπει την απαγόρευση των αμβλώσεων σε περίπτωση που εγκυμοσύνη έχει προχωρήσει μετά τις έξι εβδομάδες. Ωστόσο, στη μικρή χώρα του Ηνωμένου Βασιλείο δεν επιτρέπονται καθόλου οι αμβλώσεις, γεγονός που δεν έχει θορυβήσει μέχρι στιγμής τις προαναφερθείσες εταιρείες και συνεχίζουν τα γυρίσματά τους στην περιοχή. Οι γυναίκες, σε περίπτωση που κάνουν έκτρωση, κινδυνεύουν με πολύμηνη φυλάκιση.

«Δεν πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή πολιτική των εταιρειών μόνο για την Τζόρτζια», δηλώνει η Έμα Κάμπελ, αναπληρωτής πρόεδρος της ακτιβιστικής ομάδας «Alliances for Choice» στη Βόρεια Ιρλανδία. «Εταιρείες όπως η Disney θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πολιτική ηγεσία και την κοινή γνώμη» συμπληρώνει.

Οι παραγωγοί κινηματογραφικών παραγωγών προτιμούν την Τζόρτζια λόγω των φορολογικών ελαφρύνσεων του κράτους, αλλά βρέθηκαν στη μέση μιας συζήτησης για τη νομοθεσία περί αμβλώσεων

Οι περισσότεροι επέλεξαν να παραμείνουν ήσυχοι, αλλά ο διευθυντής περιεχομένου της Netflix, Τεντ Σάραμτος, ήταν ένα από τα λίγα στελέχη των μέσων ενημέρωσης που ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν δημοσίως για το θέμα. Σκέφτονται πολύ σοβαρά να μην προχωρήσουν τα γυρίσματα της σειράς Stranger Things αν δεν αλλάξει ο νόμοε.

Η βιομηχανία ταινιών και τηλεόρασης στη Βόρεια Ιρλανδία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, με τη βοήθεια της επιτυχίας του Game of Thrones, μεγάλο μέρος των οποίων κινηματογραφήθηκε στη χώρα.

Αναμένονται εξελίξεις, καθώς η πίεση από τους ακτιβιστές είναι μεγάλη.

 Πηγή: Guardian

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.