Header Ads

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση αρνείται να παραλάβει «ληγμένα» εμβόλια από το Ισραήλ

Η Παλαιστινιακή Αρχή ακύρωσε μια συμφωνία με το Ισραήλ, που αφορούσε την παράδοση ενός εκατομμυρίου δόσεων εμβολίων για την Covid-19, υπογραμμίζοντας ότι αρνείται να δεχτεί σκευάσματα που έχουν λήξει.

Νωρίτερα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους Παλαιστίνιους με βάση την οποία θα μετέφερε στην Παλαιστινιακή Αρχή ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Pfizer που λήγουν. Σε αντάλλαγμα, θα έπαιρνε ίση ποσότητα από τις δόσεις που πρόκειται να παραδώσει η αμερικανική εταιρεία στους Παλαιστίνιους αργότερα εντός του έτους.

«Μετά την επιθεώρηση, από τις τεχνικές ομάδες του υπουργείου Υγείας, της πρώτης παρτίδας των εμβολίων της Pfizer που παραλάβαμε απόψε από το Ισραήλ (…) διαπιστώθηκε ότι δεν είναι σύμφωνη με τα χαρακτηριστικά που προβλέπονται στη συμφωνία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής κυβέρνησης, Ιμπραχίμ Μέλχεμ. «Η κυβέρνηση αρνείται να παραλάβει εμβόλια που λήγουν», πρόσθεσε, έχοντας στο πλευρό του την υπουργό Υγείας Μάι αλ Κάιλα. Όπως είπε, έχουν παραληφθεί 90.000 δόσεις, αλλά δεν διευκρίνισε την ημερομηνία λήξης τους. Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες αυτών των παρτίδων που φέρουν την επιγραφή «Ιούνιος 2021».

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση δεν είχε επιβεβαίωσε τη συμφωνία με το Ισραήλ, αλλά ανέφερε μόνο ότι επρόκειτο για μια πρωτοβουλία της Pfizer που εγκρίθηκε από τους Παλαιστίνιους «για να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού και να επιτύχουμε τη συλλογική ανοσία».

Πλέον, η παλαιστινιακή κυβέρνηση αναμένει από την εταιρεία να της παραδώσει απευθείας τα εμβόλια που έχει παραγγείλει, είπε ο Μέλχεμ, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα γίνει αυτό.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.