Header Ads

Δολοφονία στη Βάρη: Γνώριζαν το «τυφλό» σημείο για να εκτελέσουν τον πυγμάχο

Την καθημερινότητα τού 39χρονου πυγμάχου θα προσπαθήσουν τις επόμενες ημέρες να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που προσπαθούν να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του.

Από την εξερεύνηση τού εγκλήματος, τα στελέχη της Ασφάλειας ήδη έχουν σχηματίσει μία πρώτη εικόνα.

Οι τουλάχιστον δύο δράστες είχαν προσχεδιάσει την πράξη τους, αλλά και τον τρόπο, με τον οποίο θα κινηθούν. Είχαν παρακολουθήσει τον πυγμάχο και γνώριζαν το πρόγραμμά του. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι δεν επέλεξαν τυχαία τον χώρο στάθμευσης του αθλητικού κέντρου για το χτύπημά τους, καθώς καμία κατοικία ή εταιρεία δεν έχει άμεση οπτική επαφή με το σημείο, ενώ ο χώρος δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας. Για αυτόν τον λόγο και τα στοιχεία, που έχουν στη διάθεσή τους τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών είναι λίγα, τουλάχιστον προς το παρόν. 

Από το σημείο συνέλεξαν δεκατέσσερις κάλυκες πολεμικού όπλου, τύπου καλάσνικοφ. Αυτό δείχνει στους αστυνομικούς ότι ήθελαν οπωσδήποτε νεκρό τον 39χρονο, αλλά ταυτόχρονα να έχουν μία δύναμη πυρός είτε σε περίπτωση συμπλοκής είτε απλά και μόνον για να δείξουν πυγμή και αποφασιστικότητα.

Οι λιγοστοί μάρτυρες έκαναν λόγο για ένα αυτοκίνητο 4Χ4, το οποίο μάλιστα το χαρακτήρισαν πολυτελείας, που την ώρα της εκτέλεσης έφυγε από το σημείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μένει να διαπιστωθεί, εάν πράγματι ήταν το όχημα των εκτελεστών ή πρόκειται για σύμπτωση.

Γιατί τον σκότωσαν

Το κίνητρο των δραστών παραμένει ακόμα ασαφές για τους ερευνητές του Ανθρωποκτονιών. Θεωρούν πολύ πιθανό να πρόκειται για ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, με τον ηθικό αυτουργό να μην ήταν παρών στη σκηνή του εγκλήματος, χωρίς όμως να μπορούν να αποκλείσουν οποιοδήποτε σενάριο.

Το παρελθόν του 39χρονου πυγμάχου με τις κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα εκβιαστών αναγκάζει τα στελέχη της Ασφάλειας να εξετάζουν τη δολοφονία του ως μία πράξη του Οργανωμένου Εγκλήματος, χωρίς όμως και πάλι να μπορούν να αποκλείσουν το κίνητρο των δολοφόνων να ήταν μία ενδεχόμενη προσωπική διαφορά με το θύμα.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.