Header Ads

Tesla Model 3 σε αυτόματο πιλότο τράκαρε με περιπολικό της αστυνομίας

Connecticut State Police

Ένα όχημα της Tesla έπεσε πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας και ένα άλλο όχημα στις ΗΠΑ, ενώ ήταν στον αυτόματο πιλότο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, τόσο το περιπολικό όσο και το άλλο όχημα ήταν σταματημένα όταν έλαβε χώρα το περιστατικό.

Ο οδηγός είπε στην αστυνομία πως είχε βάλει το Tesla Model 3 σε αυτόματο πιλότο για να ασχοληθεί με τον σκύλο του, που ήταν στο πίσω κάθισμα.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο Νόργουοκ του Κονέκτικατ τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Το αστυνομικό όχημα ήταν παρκαρισμένο πίσω από το σταματημένο αυτοκίνητο, που είχε παρουσιάσει βλάβη, με τα φώτα του να αναβοσβήνουν, καθώς περίμεναν φορτηγό για να το ρυμουλκήσει.

 

 

Το Tesla, η τιμή του οποίου αρχίζει από τα 36.000 δολάρια στις ΗΠΑ, χτύπησε το πίσω μέρος του οχήματος της αστυνομίας και συνέχισε να κινείται προς τα εμπρός, χτυπώντας και το άλλο όχημα. Δεν υπήρξαν τραυματίες.

Ο οδηγός του Tesla δήλωσε πως είχε το όχημά του σε «auto-pilot» και εξήγησε ότι έλεγχε τον σκύλο του, που ήταν στο πίσω κάθισμα, όπως έγραψε στο Facebook η αστυνομία, προσθέτοντας πως «ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων του οχήματός σας, όταν χειρίζεστε ένα όχημα η πλήρης προσοχή σας απαιτείται συνεχώς για τη διασφάλιση της ασφαλούς οδήγησης».

Ο οδηγός κατηγορείται για απρόσεκτη οδήγηση και πρόκληση κινδύνου εξ αμελείας.

Όπως υπογραμμίζει το BBC, δεν είναι η πρώτη φορά που Tesla σε αυτόματο πιλότο εμπλέκεται σε τροχαίο. Συνολικά έχουν σημειωθεί πέντε θάνατοι σε όλο τον κόσμο όπου εμπλέκονταν οχήματα της Tesla στον αυτόματο πιλότο.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.