Header Ads

Κρύο και παγετός από τη «Ζηνοβία»: Πού αναμένονται χιόνια και καταιγίδες

.

Με καταιγίδες και χιόνια σε διάφορα σημεία της χώρας συνεχίζεται και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το κύμα κακοκαιρίας «Ζηνοβία»- αν και τα φαινόμενα φαίνονται να υποχωρούν.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός στα βόρεια.

Για την Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία να κινείται από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Έως τις 10 το πρωί, παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Σε ισχύ είναι επίσης το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες από το λιμάνι της Ραφήνας στην περίπτωση εξασθένηση των ανέμων θα πραγματοποιηθούν μετά τις 12 το μεσημέρι. Κλειστή είναι η γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Στο μεταξύ, κατά την κρίση του πλοιάρχου θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου Θάσου, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.