Header Ads

«Πόλεμος» Χρυσοχοΐδη-ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα στην ΕΛ.ΑΣ.

Από την παρουσίαση της νέας Ομάδας ΔΙΑΣ.

Μαίνεται ο «ανένδοτος» ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή, αυτή τη φορά, το γεγονός ότι δεν δόθηκε έκτακτο επίδομα στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως έγινε με τους στρατιωτικούς. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γίνεται λόγος για «δημαγωγία» και «σύγκριση που δεν στέκει».

«Ούτε τα χιόνια, ούτε οι γιορτές εμποδίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από το να σφάλλει» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Είναι λέει ανάλγητη η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που δεν δίνει έκτακτο επίδομα στους ένστολους, ενώ το παίρνουν οι ένοπλες δυνάμεις.

«Είναι σκέτη δημαγωγία, η σύγκριση δεν στέκει. Στρατός και Αστυνομία έχουν διαφορετικές παροχές, απολύτως μη συγκρίσιμες. Εξάλλου, το Υπουργείο δεν έχει αποθεματικά ώστε να τα μοιράσει, όπως στην περίπτωση του ΥΠΕΘΑ. Τα έκανε γιλέκα, μηχανές, εξοπλισμό για να κάνει η Αστυνομία κι η Πυροσβεστική τη δουλειά τους και να αισθάνονται ασφαλείς οι ένστολοι και οι πολίτες.

«Είναι πάλι ψέματα, με αλχημείες βγάζουν ότι οι δαπάνες στα υπουργικά γραφεία αυξήθηκαν. Λοιπόν δεν αυξήθηκαν, απλά στο Υπουργείο προστέθηκαν το πρώην μεταναστευτικής πολιτικής και η σωφρονιστική πολιτική.

«Γιατί δημαγωγούν, με τζάμπα ευαισθησία;

«Γιατί λένε ψέματα, μαγειρεύουν αριθμούς χωρίς ντροπή, χρονιάρες μέρες; Καλό κουράγιο και χρόνια πολλά σε όσους δουλεύουν τώρα, για την διάνοιξη δρόμων, για την διάσωση εγκλωβισμένων. Αυτοί ξέρουν ποιος τους νοιάστηκε, ποιος τους νοιάζεται, ποιος στέκεται δίπλα του τέτοιες ώρες. Να έχουμε όλοι και όλες υγεία και καλή χρονιά».

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε κοινή τους δήλωση, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει διακρίσεις εναντίον της ΕΛ.ΑΣ. στα επιδόματα.

 «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία για την παραγωγή επικοινωνιακού θεάματος αντί πραγματικής ασφάλειας προς τους πολίτες, τώρα κάνει άδικες διακρίσεις εναντίον της και στα επιδόματα» υποστηρίζουν οι κκ. Ραγκούσης και Τσακαλώτος στην ανακοίνωσή τους.

«Όπως στέρησε το κοινωνικό μέρισμα από εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που το είχαν ανάγκη, με τον ίδιο τρόπο - και παρά τα όσα ορίζει το ενιαίο μισθολόγιο για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας - απέκλεισε τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας από το επίδομα, που σωστά έλαβαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τη μορφή οδοιπορικών.

«Υπογραμμίζουμε, μάλιστα, πως το κόστος του επιδόματος αυτού θα ήταν πιθανότατα μικρότερο από την προκλητική αύξηση των δαπανών για τα γραφεία Υπουργού και λοιπής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Οι δαπάνες για τα γραφεία τους, από 2,7 εκ. το 2019, ανήλθαν σε 7,8 εκ. στον προϋπολογισμό του 2020, αυξημένες κατά 5,1 εκ.!

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. καταφέρνει να αποδεικνύει πως είναι άδικη και ανάλγητη ακόμη και εκεί που κανείς δεν θα το περίμενε.

«Οφείλει να δώσει άμεσα το επίδομα των 120€ στα Σώματα Ασφαλείας, στην Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.»

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.