Header Ads

Σημαντήρας πλοήγησης βγήκε στη στεριά δύο χρόνια μετά και 483 χιλιόμετρα μακριά

Ο πλωτός σημαντήρας με τον αριθμό 8, που χάθηκε στη Νότια Καρολίνα το 2017 και βρέθηκε στην Φλόριντα πριν από μερικές ημέρες...  (Casmira Harrison/The Daytona Beach News-Journal via AP)

Ένας μεγάλος κόκκινος σημαντήρας πλοήγησης - κοινώς...σημαδούρα - που έπλευσε προφανώς παρασυρμένος από τα κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού επί δύο χρόνια (!) έχει φτάσει στη Φλόριντα, όπου εξελίσσεται σε ατραξιόν μίας πολυσύχναστης παραλίας.

Πλήθος θεατών έσπευσε για selfies στην παραλία της Νέας Σμύρνης (New Smyrna) της Φλόριντα μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε να κρατήσουν ως αναμνητικό μια κοντινή φωτογραφία με τον ογκώδη σημαντήρα πλοήγησης που ορισμένοι περιγράφουν «στο μέγεθος ενός φορτηγού», με μία δόση υπερβολής...

Ο φάρος πλοήγησης ήρθε ως εδώ από τη Νότια Καρολίνα και έχει εκτοπιστεί από το 2017, δήλωσε ο αστυνομικός Ράιαν Ντίκινσον, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακτοφυλακής.

«Ανήκε στον τομέα του Τσάρλεστον», δήλωσε ο Ντίκινσον στην τοπιική εφημερίδα The Daytona Beach News-Journal. «Θα προσπαθήσουμε να τον μεταφέρουμε πίσω εκεί». Το Τσάρλεστον απέχει περισσότερο από 300 μίλια (483 χιλιόμετρα) βόρεια της παραλίας της Νέας Σμύρνης.

Το Λιμενικό Σώμα σχεδιάζει να φέρει έναν γερανό κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα για να σηκώσει την μεγάλη σημαδούρα. Οι αξιωματούχοι της Ακτοφυλακής είπαν στα πρακτορεία ειδήσεων ότι η επιχείρηση θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως ο καιρός.

Ο σημαντήρας είναι ζωγραφισμένος με έντονο κόκκινο χρώμα και ο αριθμός οκτώ είναι βαμμένος σε λευκό χρώμα, σε πολλές πλευρές του.

Οι σημαντήρες πλοήγησης σαν αυτόν, είναι συνήθως αλυσοδεμένοι σε ένα μεγάλο κομμάτι σκυροδέματος που κάθεται στον πυθμένα του ωκεανού.

Δεν είναι σαφές πώς ξέφυγε από τη θέση του ο συγκεκριμένος σημαντήρας, ωστόσο η ιστορία του γοητεύει καθώς υπάρχει και μυστήριο στην υπόθεση!

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.