Header Ads

Πέθανε ο Νιλ Ινες των Monty Python

Ο Βρετανός συγγραφέας, κωμικός και μουσικός Νιλ Ινες - αποκαλούμενος ως «The Seventh Python» - πέθανε σε ηλικίας 75 ετών.

Ηταν περισσότερο γνωστός για την δουλειά του με την μπάντα των ’60s Bonzo Dog Doo-Dah Band, το ροκ συγκρότημα The Rutles και τη συνεργασία του με τους Monty Python.

Eνας εκπρόσωπος της οικογένειας του δήλωσε ότι δεν υπέφερε από κάποια ασθένεια και πως πέθανε απροσδόκητα την Κυριακή το βράδυ.

Το ιδρυτικό μέλος των Python, Σερ Μάικλ Πέιλιν τον χαρακτήρισε ως «σπουδαίο συγγραφέα» και «τον πιο αγαπητό φίλο». «Ηταν εκκεντρικός και ήταν έξυπνος χωρίς να είναι δήθεν», πρόσθεσε. «Και ήταν ο πιο ζεστός άνθρωπος».

Το έτερο μέλος των Python, Τζον Κλιζ, δήλωσε «απόλυτα συντετριμμένος» με τον θάνατό του, τον οποίο αποκάλεσε «έναν πολύ γλυκό άνθρωπο».

Ο Ινες έγραψε αρκετά τραγούδια για τους Monty Python και πρωταγωνίστησε στην ταινία «Life of Brian» του 1979.

Αρχισε να παίζει μουσική, στη δεκαετία του ’60 με το συγκρότημα The Rutles. Το γκρουπ κατακρίθηκε πολύ επειδή έφτιαχνε, μεταξύ άλλων, παρωδίες τραγουδιών των Beatles και ο Ινες βρέθηκε στα δικαστήρια, κατηγορούμενος από τους ιδιοκτήτες των δικαιωμάτων του συγκροτήματος. Ο ίδιος ορκίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν άκουγε τα τραγούδια των Beatles, άρα δεν τα ήξερε καν…

Στη δεκαετία του ’70 συνεργάστηκε με τους Monty Python και συμμετείχε σε σκετσάκια στο τηλεοπτικό τους σόου.

Η σύζυγός του, Ιβόν, οι τρεις γιοι του και τα εγγόνια του εμφανίστηκαν όλοι ευγνώμονες «για τη ζωή, τη μουσική και τη χαρά που μας έδωσε».

(με πληροφορίες από BBC)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.