Header Ads

Πέντε τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι σε σπίτι ραβίνου στη Νέα Υόρκη

Ο δράστης που μαχαίρωσε πέντε άτομα που βρίσκονταν σε πάρτι σε σπίτι ραβίνου στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο ενός περιστατικού που ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης χαρακτήρισε πράξη εγχώριας τρομοκρατίας, φαίνεται πως έδρασε μόνος του, ανέφερε η αστυνομία την Κυριακή.

Ο Γκράφτον Τόμας, 37 ετών, κατηγορείται για απόπειρα φόνου μετά την επίθεσή του κατά τον εορτασμό του Χάνουκα το βράδυ του Σαββάτου στην κομητεία Ρόκλαντ, περίπου 48 χλμ βόρεια της Νέας Υόρκης, Σύμφωνα με την αστυνομία, τράπηκε σε φυγή και αργότερα συνελήφθη στο Μανχάταν από δύο αστυνομικούς που έψαχναν το όχημά του.

«Δεν έχουμε τίποτα αυτή τη στιγμή που να δείχνει ότι ενεπλάκησαν και άλλα άτομα, αλλά αυτό θα εξακριβωθεί στο πλαίσιο μιας πολύ μακράς, μεθοδικής και εκτενούς έρευνας» ανέφερε σε δημοσιογράφους o Ντέρμοτ Σέι, επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο και άλλους αξιωματούχους της πόλης, ο Σέι είπε πως ο ύποπτος «δεν είπε σχεδόν τίποτα» στους νεαρούς αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, αφού τον σταμάτησαν στο Χάρλεμ. Ο Σέι αρνήθηκε να πει εάν ο Τόμας ήταν γνωστός στην αστυνομία.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, είπε ότι η επίθεση στη μικρή πόλη του Μόνσεϊ, η οποία έλαβε χώρα μετά από ημέρες περιστατικών αντισημιτικού χαρακτήρα στην περιοχή της Νέας Υόρκης, ήταν μια πράξη εγχώριας τρομοκρατίας.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια τρομακτική επίθεση.

«Πρέπει να συνασπιστούμε όλοι για να πολεμήσουμε, αντιμετωπίσουμε και εξαλείψουμε τη διαβολική μάστιγα του αντισημιτισμού» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Reuters / HuffPost Greece
Από το Blogger.