Header Ads

Άμεσα 1.200 προσλήψεις για συνοριοφύλακες μέσω ΑΣΕΠ

photo: Eurokinissi

Προσλήψεις άλλων 1.200 που θα υπηρετήσουν ως συνοριοφύλακες και θα ενισχύσουν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης προωθεί με ταχείς ρυθμούς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 1.500 ειδικών φρουρών.

Την πρόσληψη άλλων 1.200 στην ΕΛΑΣ, που θα ενταχθούν ως συνοριοφύλακες στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης προωθεί με ταχείς ρυθμούς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 1.500 ειδικών φρουρών που προσελήφθησαν για την Αττική.

Η παρουσίαση των νέων ειδικών φρουρών έγινε σήμερα με τον πλέον επίσημο τρόπο, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας στο πρώην Ολυμπιακό Σκοπευτήριο, στο Μαρκόπουλο.

Την παρουσίαση των νέων ειδικών φρουρών που αναλαμβάνουν καθήκοντα στις 17 Ιανουαρίου, τίμησε με την παρουσία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα για την γραμμή και της δεσμεύσεις της κυβέρνησης, προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς η πρόσληψη τους, πέραν των άλλων, αποτελούσε προσωπική του εξαγγελία προεκλογικά.

Πότε ανακοινώνεται ο διαγωνισμός

Ο επόμενος διαγωνισμός αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί στις αρχές του νέου έτους και όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει με τις ίδιες διαυγείς διαδικασίες και με αξιολόγηση των υποψηφίων από το ΑΣΕΠ, όπως και με τους ειδικούς φρουρούς που αποφοίτησαν σήμερα.

Οι 400 προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορούν στην συνοριακή φύλαξη στον Έβρο, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα από το Υπουργείο για άλλους 800, που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Οι 1.200 νέοι συνοριακοί φύλακες θα προσληφθούν με ετήσια σύμβαση ανανεούμενη.

Οι ειδικοί φρουροί που αποφοίτησαν σήμερα θα αναλάβουν καθήκοντα επίσημα στις 17 Ιανουαρίου στην Αττική, κυρίως στην Ομάδα ΔΙΑΣ και στη νέα Ομάδα «Δράση», που υπάγονται στην Άμεση Δράση ενώ 150 θα διατεθούν για περιπολίες και την Διεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων, όπως ανακοίνωσε και πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Οι οδηγίες Χρυσοχοΐδη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απευθυνόμενος στους νέους ειδικούς φρουρούς, μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού από το Μαρκόπουλο και δίνοντας τις βασικές οδηγίες και το σκεπτικό της ηγεσίας για το ρόλο που θέλει να διαδραματίσουν στην κοινωνική καθημερινότητα τα νέα μέλη της ΕΛ.ΑΣ, τόνισε ότι αποτελούν τον κορμό των προσλήψεων που έκανε το Υπουργείο, με στόχο την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στις πιο δύσκολες γειτονιές που υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα και οι άνθρωποι είναι πιο ανασφαλείς.

«Έχουμε να κάνουμε πολύ σημαντική δουλειά και η δουλειά μας είναι να βρεθούμε κοντά στους πολίτες να καταπολεμήσουμε την εγκληματικότητα, η οποία κάθε μέρα όλο και περισσότερο δυσκολεύει» είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Να καταστήσουμε τις γειτονιές μας ασφαλείς να παίζουν τα παιδιά μας στις παιδικές χαρές και στις πλατείες και να αισθάνονται οι άνθρωποι την γειτονιά τους ένα χώρο δικό τους που τους ανήκει και μπορούν να χτίσουν ότι έμπνευση τους τη δουλειά του τη ζωή τους. Αυτό είναι το στοίχημά μας και θα το κερδίσουμε μόνο εάν πραγματικά υπηρετήσουμε με αφοσίωση το σχέδιο μας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι αυτό που ζητάει είναι διαρκή επαγρύπνηση βελτίωση και κινητοποίηση, πειθαρχία, δράση, πίστη στο καθήκον και αφοσίωση στον σχεδιασμό, ώστε καθημερινά κοντά στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και να κερδίσουν την συμπάθεια και την αγάπη τους.

«Είστε παιδιά των Ελλήνων»

«Η εμπειρία μου λέει ότι ο εχθρός του αστυνομικού είναι η ρουτίνα η συνήθεια. Ο προστάτης του αστυνομικού είναι η επαγρύπνηση», είπε ο υπουργός και κατέληξε:

«Είστε τα παιδιά των Ελλήνων και των Ελληνίδων, τα παιδιά όλης της χώρας… Είμαστε μαζί σας για όλα τα ζητήματα, από προσωπικά και οικογενειακά, μέχρι τα ζητήματα που αφορούν τους εξοπλισμούς σ το σχεδιασμό της δράσης σας για την δουλειά σας. Είστε παιδιά δικά μας της οικογένειας της αστυνομίας και για αυτό θα σας φροντίσουμε, θα επιδείξουμε στοργή για σας».

Σημειώνεται ότι η επιλογή των 1.500 έγινε από το ΑΣΕΠ μέσα από χιλιάδες αιτήσεις, ενώ ολόκληρος ο εξοπλισμός τους είναι καινούργιος και στοίχησε συνολικά 2.350.000 ευρώ.

Newsroom
Από το Blogger.