Header Ads

Ρουμανία: Γιατροί έβαλαν φωτιά σε καρκινοπαθή κατά την διάρκεια χειρουργείου

Χειρουργοί στο νοσοκομείο Floreasca  του Βουκουρεστίου χρησιμοποίησαν απολυμαντικό που περιείχε αλκοόλη σε 66χρονη γυναίκα, προτού τη χειρουργήσουν για καρκίνο στο πάγκρεας, στις 22 Δεκεμβρίου. Όταν, όμως, στην συνέχεια χρησιμοποίησαν ηλεκτρικό νυστέρι και ήρθε σε επαφή με το εύφλεκτο υλικό, προκάλεσε φωτιά στο σώμα της γυναίκας, πάνω στο χειρουργικό τραπέζι.

Η γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 40% του σώματός της και πέθανε μια εβδομάδα αργότερα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της 66χρονης.

Μέλη της οικογένειας του θύματος, μιλώντας σε ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, εξήγησαν πως κανείς από το προσωπικό, τους γιατρούς ή τους υπευθύνους του νοσοκομείου δεν τους μίλησε για τη «σοβαρότητα της κατάστασης» ή τις συνθήκες του συμβάντος και τους είπαν μόνο πως επρόκειτο για «ατύχημα». 

«Ανακαλύψαμε κάποιες λεπτομέρειες από τα ΜΜΕ, όταν μετέδιδαν την είδηση. Δεν κατηγορούμε κανέναν, απλώς θέλουμε μόνο να κατανοήσουμε τι συνέβη».

Ο υπουργός Υγείας, Βίκτορ Κοστάκε, δεσμεύτηκε για τη διερεύνηση του τραγικού περιστατικού.

«Ελπίζουμε να μάθουμε από αυτό το ανησυχητικό επεισόδιο», είπε σε δήλωσή του.

«Προσωπικά εγώ, αλλά και το υπουργείο Υγείας θα συντονιστούμε ώστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια» ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός, Χοράτιου Μόλντοβαν, πρόσθεσε πως: «Οι χειρούργοι θα έπρεπε να γνωρίζουν πως απαγορεύεται η χρήση απολυμαντικού που περιέχει αλκοόλη κατά την διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται με ηλεκτρικό νυστέρι».

Σημειώνεται πως η Ρουμανία δαπανά τα λιγότερα κονδύλια στο σύστημα υγείας της από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά και ανεπαρκείς νοσοκομειακές δομές και μόνιμες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

πηγή: BBC

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.